Incendiu uriaș de vegetație în Maramureș. Flăcările au cuprins șapte case și un rezervor de motorină

Sursa foto: unsplash

Un incendiu uriaș de vegetație a izbucnit în județul Maramureș. Flăcările s-au întins pe o suprafață foarte mare, în apropiere de nu mai puțin de trei localități. 

Peste 150 de pompieri încearcă să lichideze incendiul de vegetație izbucnit în județul Maremureș, însemnând aproximativ 50 de echipaje. Mai mulți pompieri au fost chemați inclusiv de acasă pentru a stinge flăcările. În ajutor a fost trimis și elicopterul Black Hawk.

Autoritățile au evacuat, preventiv, aproximativ 90 de persoane, atât din locuințele aflate pe o rază de aproximativ 500 de metir, cât și de la o pensiune din apropiere. Până la acest moment nu au fost înregistrate victime. De asemenea, se acționează pe mai multe sectoare de lucru pentru limitarea extinderii flăcărilor. Forțele de intervenție au fost suplimentate cu 2 cisterne de la ISU Bihor

Incendiul de vegetație uscată s-a extins la șapte case aflate în apropiere și un rezervor de motorină. Jandarmii au evacuat 12 persoane. De asemenea, a fost trimis și un mesaj RO-ALERT pentru avertizarea localnicilor.

„Având în vedere viteza de propagare a flăcărilor, favorizate de vegetația uscată, temperaturi ridicate, umiditate redusă și intensificări ale vântului, incendiul s-a propagat la 7 case și un rezervor de motorină. La locul evenimentului acționează 16 mașini de stingere din cadrul ISU MM, ISU SM, ISU SJ, ISU CJ, ISU BN, precum și 3 cisterne din cadrul unui serviciu privat pentru situații de urgență. Pentru protecția populației, a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT. Până la acest moment nu sunt victime”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Maramureș.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Peste 75 de pompieri cu 10 autospeciale de stingere si 2 cisterne intervin, alaturi de voluntari si SVSU Recea,Lapusel, Coltau si Ariesu de Padure, pentru lichidarea unor incendii de vegetatie uscata izbucnite in Lapusel, Coltau si Ariesu de Padure”, se arată într-un comunicat al ISU Maramureș.

Incendiul de vegetație pune în pericol locuințele din preajmă, având în vedere că vântul bate foarte tare în zonă. Astfel, mai multe echipaje din cadrul ISU Sălaj au venit în ajutor pentru a evacua mai multe casele.

„În aceste momente acordăm sprijin colegilor pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș pentru evacuarea unor locuințe care sunt puse în pericol de incendiul de vegetație izbucnit la Arieșul de Pădure. Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil aflat la o acțiune în colaborare cu Ocolul Silvic Șomcuta Mare s-a deplasat de urgență în zona indicată. Totodată au fost solicitate în sprijin forțe suplimentare din cadrul Jandarmeriei Maramures care se deplasează în zonă”, precizează ISU Sălaj

Potrivit ISU Maramureș, în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit pentru stingerea a peste 16 incendii de vegetație uscată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: