Constanţa: Peste 1.800 de copii încep anul şcolar în alte spaţii. Şcolile şi grădiniţele lor sunt în reabilitare

Sursa foto: unsplash

Peste 1.800 de elevi şi preşcolari din judeţul Constanţa încep noul an şcolar în alte spaţii, deoarece şcolile sau grădiniţele de care aparţin sunt în curs de reabilitare, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. De asemenea, vor fi relocate şi clase pregătitoare de la mai multe şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ, deoarece acestea nu au spaţii suficiente.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au anunţat că cei mai mulţi elevi – 367 vor fi relocaţi de la Şcoala Gimnazială Adrian V. Rădulescu din Murfatlar deoarece unitatea de învăţământ se află în proces de reabilitare.

Dintre aceştia 267 vor începe anul şcolar la Liceul Teoretic Murfatlar şi 100 vor merge la Grădiniţa nr.1 Murfatlar.

De asemenea, cei 247 de preşcolari de la Grădiniţa cu Program Normal  nr. 7 Medgidia vor merge în spaţii amenajate la Liceul Tehnologic Nicolae Titulescu  Medgidia deoarece grădiniţa este în curs de reabilitare.

Din acelaşi motiv 169 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr.2 Moviliţa vor începe anul şcolar la Căminul Cultural din localitate.

Totodată, toţi elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Culmea vor învăţa temporar la Liceul Tehnologic Ion Podaru Ovidiu până vor fi încheiate lucrările la unitatea lor de învăţământ.

În aceeaşi situaţie se află 190 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nichita Stănescu din Mereni şi 301 elevi de la Şcoala Profesională Jean Dinu din Adamclisi după ce unităţile lor se află în curs de reabilitare.

De asemenea, vor fi relocaţi câte 66 de elevi de la şcolile 39, 30, 23, 44 de la şcoala 7 şi 132 de la şcoala 24 deoarece în respectivele unităţi de învăţământ nu sunt spaţii suficiente pentru toate clasele pregătitoare.  Aceştia elevi urmează să înveţe în clase din alte şcoli din Constanţa.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: