Nou pas pentru proiectul trenului electric periurban din Sibiu

Sursa foto: bucketlistly

Primăria municipiului Sibiu informează că proiectul introducerii unui tren periurban electric care să lege comuna Șelimbăr de zona industrială vest a orașului a mai făcut un plan spre implementare, fiind inclus într-un proiect de ordin al ministrului Transportului și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, publicat pe site-ul ministerului.

Proiectul „Introducerea transportului electric – Tren periurban Sibiu” urmează să fie inclus de către Ministerul Transporturilor în lista proiectelor pentru care Compania Națională de Căi Ferate CFR SA poate încheia protocoale cu autoritățile locale. În acest sens, pe site-ul Ministerului a fost publicat vineri, 6 septembrie proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, pentru aprobarea listei proiectelor analizate, aprobate și propuse pentru implementare, menționează un comunicat al Primăriei Sibiu.

Prin același ordin de ministru urmează să fie mandatată Compania Națională CFR SA să încheie un parteneriat cu Municipiul Sibiu și Primăria Comunei Șelimbăr, parteneri în proiectul de implementare a trenului urban Sibiu, care să permită utilizarea infrastructurii feroviare existente pentru acest proiect, precizează sursa citată.

„Și Sibiul, ca toate orașele moderne și active, trebuie să răspundă problemei mobilității în mediul urban. Am realizat investiții masive pentru transportul public cu autobuzul și pentru deplasarea velo și ne concentrăm pe creșterea calității spațiilor pentru deplasarea pietonală, fiind însă necesară găsirea de soluții suplimentare, potrivite specificului Sibiului. Acest tren electric periurban va contribui la reducerea traficului auto dinspre localitățile învecinate spre Sibiu și spre zona industrială vest. Acesta, împreună cu extinderea transportului public către localitățile din Zona Metropolitană, vor constitui o soluție concretă pentru creșterea mobilității locuitorilor și scăderea poluării generate de trafic”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, citată în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: