Traficul rutier spre şi dinspre Ucraina va fi restricţionat pe o durată de 30 de zile la PTF Sighetu Marmaţiei

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Traficul rutier spre şi dinspre Ucraina prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmaţiei, peste podul Tisa, urmează să fie restricţionat pe o durată de 30 de zile, pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

„În baza studiilor efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu privire la structura de rezistenţă a podului de peste Tisa, pod ce leagă România de Ucraina, s-a concluzionat faptul că sunt necesare reparaţii urgente la această construcţie. Drept urmare, CNAIR împreună cu firma executantă au anunţat restricţii cu privire la traficul rutier prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, începând cu data de 9 septembrie 2024, pe o perioadă de 30 de zile, între orele 10,00 şi 15,00, de luni până vineri. Referitor la traficul pietonal, acesta nu va fi afectat”, a spus Iulia Stan

Potrivit estimărilor constructorului, lucrările de reabilitare a podului sunt prevăzute a se efectua până la finele lunii ianuarie 2025.

Podul rutier peste râul Tisa, o construcţie din lemn care a fost dată în folosinţă la începutul anilor 2000, deţine un singur sens de acces rutier între cele două părţi de graniţă şi două alei pietonale. Traficul peste pod a crescut vertiginos, imediat după declanşarea războiului din Ucraina, podul fiind serios afectat pe partea de structură.

Între judeţul Maramureş şi regiunea Ivano – Frankivsk din Ucraina a funcţionat temporar şi transportul de pasageri pe linia ferată cu ecartament lat, însă autorităţile ucrainene au suspendat această conexiune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: