Volumul scris de Nicolae Ciucă: Liderul PNL, inspirat de străbunica sa. Prima nepoţică poartă numele acesteia

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care îşi prezintă, duminică, volumul ”În slujba ţării”, la Cetate, alături de Mircea Dinescu, a povestit că a fost foarte mult inspirat de străbunica sa, Anastasia, iar prima sa nepoţică poartă numele acesteia. Ciucă explică că, deşi îşi dorea ca micuţa să poarte numele străbunicii sale, nu a intervenit. ”A fost absolut colosal (…) Când a zis Anastasia, am plâns”, afirmă Ciucă.

”Am scris şi în carte, dar vreau să vă povestesc. A fost absolut colosal. Pe străbunica, pe care am admirat-o, aşa cum aţi remarcat, o chema Anastasia. Când a fost aproape să vină pe lume prima nepoată, vorbeam cu soţia – că nu aveam curaj să le zic la copii. Am zis să nu interferăm, să ne băgăm noi în seamnă cum să-i pună numele la copil. Au venit într-o după-amiază la noi şi au zis: «Am găsit numele la fată». «Care, mă tată?» Era alegerea lor. Când a zis Anastasia şi Maria, am plâns, mi-au dat lacrimile. Nu mi-a venit să cred, că nu le-am zis în viaţa mea”, a afirmat, duminică, Nicolae Ciucă, în cadrul emisiunii.

Liderul PNL a adăugat că ”nu e nimic întâmplător, nu e nimic întâmplător pe lumea asta”.

”Mi-a plăcut. Străbunica m-a inspirat foarte mult. A avut vie. Aproape un hectar de vie, pe vremea lui Ceauşescu. Nu a trecut la Colectiv. S-a opus efectiv”, a mai povestit Nicolae Ciucă.

Acesta a explicat că, la colectivizare, din gospodărie a fost confiscat chiar tot, a rămas carul, dar au fost luaţi boii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: