VIDEO Ambasadorul Italiei în România: Aici, în țară, 50.000 de companii au o cotă de capital italian

Foto PS News

„Rolul investițiilor italiene și al comerțului în dezvoltarea economiei românești” este seminarul gazduit marți, 10 septembrie 2024, de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu Ambasada Republicii Italiene în România. Evenimentul are ca temă principală prezentarea rezultatelor studiului realizat de Ambasada Italiei la București, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

E.S. Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, a vorbit despre colaborarea dintre antreprenorii din cele două țări și disponibilitatea mediului de afaceri din Italia de a lucra cu omologii din România pentru „construirea autonomiei strategice la nivel european”.

„Dorim să ne reafirmăm disponibilitatea de a lucra cu omologii industriali români pentru dubla tranziție, la construirea autonomiei strategice la nivel european. Credem că, companiile noastre, companiile românești și companiile italiene pot colabora să aducă o mare contribuție și să dezvolte o mare contribuție, sinergie, pentru obiectivele următoarei agende a Uniunii Europene.

Aici, în România, 50.000 de companii au o cotă de capital italian, din cele înregistrate în Registrul afacerilor, iar 23.000 de companii sunt active în toate sectoarele de activitate. Cercetarea pe care o prezentăm astăzi își propune să demonstreze capacitatea companiilor din Italia să creeze valoare și să creeze oportunități de locuri de muncă”, a afirmat E.S. Alfredo Durante Mangoni.

Studiul a fost realizat de Ambasada Italiei la București, în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin echipa de cercetare din cadrul Romanian Economic Monitor (Monitorului Economic Român/FSEGA), care analizează contribuția și evoluția prezenței economice italiene în România în perioada 2013-2023.

Italia este al 4-lea cel mai mare investitor pe piața românească

„Ideea și obiectivul principal al acestui studiu a fost să vedem cum stau în momentul actual relațiile economice între Italia și România, cu accent asupra investițiilor directe, respectiv a proceselor comerciale între între cele două țări.

Ceea ce putem zice, pe baza studiului putem vedea că Italia este al 4-lea cel mai important sau cel mai mare investitor pe piața românească, ceea ce dacă ne uităm la numărul țărilor posibile care pot investi în România, cred că acest loc patru este un loc de subliniat. Este foarte important și reprezintă o bază foarte bună pentru creșterea acestor investiții în viitor.

Italia este al 2-lea cel mai mare partener comercial al României

„Dacă ne uităm la comerțul dintre cele două țări, atunci putem vedea că Italia este al 2-lea cel mai mare partener comercial al României. Deci putem vedea într-adevăr că aceste relații economice dintre cele două țări sunt foarte importante și sunt și influențează în mod semnificativ dezvoltarea economie românești”, a afirmat Levente Szász, Vice Rector la Universitatra Babeș-Bolyai .

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: