Predoiu, despre noul spital al MAI: Avem finanţare. Avem echipă de constructori / Avem tot ce ne trebuie

Sursa foto: Facebook/ Cătălin Predoiu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, marţi, în legătură cu noul Spital de Urgenţă al MAI că există finanţare pentru acest obiectiv şi că a fost desemnată o echipă de constructori cu experienţă să ridice acest obiectiv. El a adăugat că există tot ce trebuie pentru a duce la bun sfârşit proiectul, precizând că ”totul e acum să şi marcăm mingea în plasă”.

Cătălin Predoiu a participat, marţi, la conferinţa de deschidere a proiectului “Sediul nou pentru Spitalul de urgenţă al MAI”.

”Sunt foarte fericit să mă aflu cu dumneavoastră aici în acest moment important pentru proiectul de construcţie al Spitalului de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.  De regulă nu prea particip la astfel de activităţi însă înţeleg că este un proiect important nu numai pentru Ministerul Afacerilor Interne, ci şi pentru întreaga medicină românească, sistemul medical al nostru pentru că finalizarea acestui proiect va însemna un plus de asistenţă medicală pentru cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, dar şi cetăţenii Ilfovului”, a declarat Predoiu.

El a menţionat că noua unitate medicală va avea 490 de paturi, dintre care 400 de spitalizare continuă, 50 pentru Terapie Intensivă şi 40 pentru internare de zi.

”Acest proiect va însemna o organizare complexă şi în interior, în funcţionalitatea spitalului, din câte mi s-a explicat aproape revoluţionar la momentul la care vorbim. Se va trece la un sistem de organizare pe echipe şi nu rigid pe secţii, aşa cum se întâmplă acum în sistem medical românesc. Deci e un proiect avangardist”, a explicat ministrul Afacerilor Interne.

Predoiu a afirmat că proiectul are finanţare şi o echipă de constructori reputată.

”Avem finanţare. Avem echipă de constructori, cu experienţă reputată care a câştigat o competiţie corectă ca să ridice acest proiect. Avem oameni inimoşi şi calificaţi care abia îl aşteaptă să lucreze în spital.  Cum se spunea pe vremuri avem tot ce ne trebuie. Totul e acum să şi marcăm mingea în plasă. Am un cuvânt şi pentru constructori le mulţumesc pentru promptitudinea cu care au lucrat până în acest moment la această parte de pregătire. Sunt convins că şi în perioada următoare vor demonstra acelaşi profesionalism, ne vom încadra în parametri tehnici şi buget şi la termen”, a mai transmis Cătălin Predoiu.

El a adăugat că acest proiect trebuie finalizat până în 2026.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: