Tulcea: S-a semnat contractul de finanţare pentru cea mai mare pădure urbană din România

Sursa foto: ziarulzigzag

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, şi primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, au semnat marţi contractul de finanţare pentru cea mai mare pădure urbană din România, de peste 60 de hectare, care va fi realizată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

În timpul conferinţei de presă susţinută cu acest prilej, ministrul Mircea Fechet a apreciat proiectul propus de autoritatea tulceană drept unul „ambiţios”, în condiţiile în care în momentul realizării ghidului de finanţare autoritatea guvernamentală se aştepta la proiecte de câteva hectare.

„Pădurea urbană înseamnă anumite specii şi densităţi foarte mari, e un tip de pădure recent adusă în România, însă sunt convins că va fi dată ca exemplu de bună practică în curând. (…) Pădurea pe care o vom înfiinţa în municipiul Tulcea e cea mai mare ca suprafaţă din România”, a menţionat ministrul Mediului.

Oficialul guvernamental a precizat că apelul pentru depunerea proiectelor pentru finanţarea pădurilor urbane prin PNRR este în continuare deschis şi că până în prezent au mai fost depuse încă circa 30 de proiecte.

„Specificul unei păduri urbane este uşor diferit faţă de cel al unei păduri cu care suntem obişnuiţi. (…) Scopul ei nu e neapărat acela de recreere în mijlocul pădurii, ci mai degrabă de a asigura un plămân verde pentru oraşul în care a fost înfiinţată”, a spus Fechet.

Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a declarat că împădurirea se va realiza pe o suprafaţă de 61,42 de hectare, în şapte zone din oraş, valoarea totală a finanţării nerambursabile alocate prin PNRR fiind de 5.834.910 euro.

„Încercăm ca în această perioadă să reuşim execuţia achiziţiei lucrărilor cât mai repede. Vom parcurge nişte proceduri birocratice şi va trebui să obţinem nişte avize de la instituţii coordonate de Ministerul Mediului”, a afirmat Ştefan Ilie.

Potrivit autorităţii locale, proiectul a fost iniţiat de asociaţia Graffcity.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: