Senatorii și MApN vor discuta despre modificarea legislației pentru a doborî dronele care intră pe teritoriul României

Sursa foto: freepik

 Comisia de apărare a Senatului se va reuni, miercuri, de la ora 12:00, într-o şedinţă cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, informează site-ul Senatului.

Potrivit unor surse parlamentare citate de Agerpres, printre temele întâlnirii se află analiza modificării legislaţiei prin care s-ar permite militarilor anihilarea dronelor care intră pe teritoriul României.

Preşedintele Senatului, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus, luni, la Sebeş, că România trebuie să încheie un protocol cu Ucraina astfel încât dronele ruseşti care pătrund în spaţiul aerian românesc „să poată fi angajate de către sistemele de apărare antiaeriană”.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că România a avut o reacţie în timp real şi a monitorizat situaţia cu avioane F-16, menţionând că aceste drone nu au avut ţinte pe teritoriul ţării noastre. El a menţionat că în acel moment nu s-a impus ca ţara noastră să intervină.

„Dacă dronele aveau o ţintă pe teritoriul României, normal că ţara noastră ar fi intervenit”, a menţionat Ciolacu. Premierul a apreciat că este vorba despre o provocare, menţionând că se încearcă să se vadă capacitatea de reacţie a statelor din jur.

Tot luni, fragmente de dronă de provenienţă rusă au fost detectate de către specialişti, în proximitatea localităţii Periprava, transmite MApN.

Casa Albă a declarat luni că în timpul luptelor din Ucraina, fragmente de rachete sau drone cad uneori pe teritoriul ţărilor vecine, iar acesta nu este un fenomen nou, dar indică pericolul reprezentat de războiul lui Putin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: