Burduja afirmă că România nu s-a aflat ”deloc aproape” de o pană generală de curent în perioadele de caniculă

Sursa foto: Facebook/ Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că, în pofida creşterii consumului de electricitate în perioadele de caniculă, România nu s-a aflat în riscul unei pene generale de curent. Ministrul explică faptul că, pe lângă producţia autohtonă de energie, România are interconexiuni care îi permit să importe cantităţi suficiente care să asigure consumul.

Întrebat, marţi seară, la Digi 24, cât de aproape a fost România de un aşa-numit ”blackout”, o pană generală de curent cauzată de consumul mare de energie electrică din perioadele caniculare, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a răspuns: ”Deloc aproape”.
”Nu s-a pus deloc această problemă. Desigur că noi ne dorim o producţie românească de energie cât mai mare. În acelaşi timp, România are interconexiuni de peste 3.300 de megawaţi. Nu ne-am apropiat sub nicio formă cu consumul românesc de energie, consumul nostru autohton, de o capacitate maximă de producţie plus interconexiuni ce putem să importăm. Deci această problemă nu a existat în sistem”, a afirmat ministrul Energiei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: