Ciolacu, la 23 de ani de la atentatele din 11 septembrie: Ne inspiră curajul naţiunii americane împotriva terorismului

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, un mesaj, la 23 de ani de la atacurile terorise din 11 septembrie 2011 de la New York, în care se referă la ”curajul naţiunii americane în lupta împotriva terorismului” şi la valorile lumii libere. ”Apărăm aceste valori zi de zi prin acţiuni menite să combată discursurile şi manifestările extremiste, radicale şi pline de ură”, a transmis premierul.

”Au trecut 23 de ani de când omenirea era martora unui act terifiant fără precedent, atentatul din 11 septembrie 2001 asupra turnurilor gemene din New York, soldat cu mii de morţi şi răniţi. Oameni nevinovaţi au devenit atunci victimele unor adepţi fanatici ai violenţei şi ai terorii, iar durerea lăsată în urmă celor care i-au pierdut pe cei dragi în acel act terorist este şi azi la fel de puternică. Rămânem solidari cu poporul american, prieten şi partener strategic. Ne inspiră curajul naţiunii americane în lupta împotriva terorismului, care, alături de rezilienţa sa istorică, izvorăşte din coeziunea în jurul valorilor lumii libere”, a transmis, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă, de asemenea, că ”apărăm aceste valori zi de zi prin acţiuni menite să combată discursurile şi manifestările extremiste, radicale şi pline de ură, precum şi dezinformările care nu au alt scop decât să învrăjbească oameni împotriva altor oameni”.

”Unitatea lumii libere generează speranţă într-un viitor mai bun pentru naţiunile noastre, într-o lume sigură şi democratică”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În total, 2.753 de persoane au fost date dispărute după atacurile asupra turnurilor gemene de la World Trade Center din 11 septembrie 2001. Au fost emise certificate de deces pentru toate cele 2.753 de persoane, deşi activitatea de potrivire a numelor victimelor cu rămăşiţele de la faţa locului continuă.

Două dintre victime au fost identificate în 2023, prin probe ADN avansate, la 22 de la momentul atacului. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, respectiv a 1.648-a şi cea a 1.649-a victimă identificate de Biroul Medicului Legist Şef.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: