Tensiuni în Coaliţie: Şedinţa de Guvern, amânată din cauza impozitului pe pensiile militarilor

Sursă foto: gov.ro

Şedinţa de Guvern, programată, miercuri, la ora 11.00, s-a amânat pentru a finaliza actul referitor la pensiile pentru categoriile care au fost afectate de recalculare dar şi pentru că se aşteaptă OUG pentru pensiile militarilor, anunţată de premierul Marcel Ciolacu. Conform unor surse guvernamentale actul normativ nu ar avea avizul Consiliului Economic şi Social.

Şedinţa de Guvern a fost programată pentru miercuri, la ora 18:00. 

Pensiile militarilor au produs o tensiune uriașă în Coaliția de guvernare, după ce a fost propusă schimbarea pragului de impozitare și în cazul acestora, la 3.000 de lei de la 2.000 de lei.

Guvernul, aşa cum a anunţat Marcel Ciolacu vrea să modifice legislația astfel încât și pensiile militare mai mici de 3.000 de lei să fie scutite de impozitare, la fel ca încazul celoralte pensii.

Cele două partide își dispută ideea acestei modificări, atât PNL cât şi PSD susţinând că au avut această iniţiativă. Social-democrații afirmă că ei sunt cei care l-au chemat pe ministrul finanțelor, Marcel Boloș, la Guvern, pentru a veni cu o modificare în acest sens, dar în acelaşi timp PNL anunţase încă de marţi că a făcut această propunere.

„Respect pentru pensionarii militari! Majorăm plafonul lunar neimpozabil pentru pensiile militare de stat de la 2000 la 3000 de lei. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a publicat pe site-ul Ministerului propunerea de OUG care instituie această măsură, începând cu veniturile din octombrie 2024. Astfel, pensionarii militari care au pensii sub 3000 de lei urmează să rămână cu mai mulți bani în fiecare lună”, au tramsmis marţi liberalii.

„Vrem astfel să sprijinim cadrele militare care au servit cu devotament țara, asigurându-le un trai mai decent și mai sigur. Vorbim despre aproximativ 200.000 de români care vor beneficia de această nouă măsură.”, a spus Marcel Boloș, ministrul de Finanțe.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât militarii şi poliţiştii care au pensii până în 3.000 de lei să fie scutiţi de impozit. El a explicat că aceste categorii nu au pensii speciale, ci ocupaţionale.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: