Guvernul va emite o OUG prin care militarii şi poliţiştii cu pensii până în 3.000 de lei să fie scutiţi de impozit

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât militarii şi poliţiştii care au pensii până în 3.000 de lei să fie scutiţi de impozit. El a explicat că aceste categorii nu au pensii speciale, ci ocupaţionale.

”În coaliţie am hotărât ca partea cu scutirea de impozit până la 3.000 de lei să se facă prin Parlament. După ce a trecut prin Parlament şi a fost promulgată de către preşedintele României, am constatat că militarii şi poliţiştii nu au fost încadraţi în acea lege. De aceea, astăzi o să dau o ordonanţă, cum e corect, să prindem şi militarii şi poliţiştii, deoarece nici militarii, nici poliţiştii nu au pensii speciale. Au pensii ocupaţionale”, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

El a precizat că Guvernul încearcă să repare multe lucruri care nu au fost în regulă în acest sistem.

”Avem un trecut de 50 de ani de comunism. Au fost multe lucruri în neregulă, multe lucruri care nu au fost într-un sistem sustenabil, capitalist de lucru. Şi în acest moment încercăm, cu adevărat, după 30 de ani, încercăm să le reparăm”, a explicat Ciolacu.

El a fost întrebat despre proiectul depus de PNL în Parlament prin care se doreşte modificarea legii pensiilor.

”Eu cred că avem nevoie de responsabilitate. Am avut întâlnire şi cu persoanele cu dizabilităţi şi voi avea vineri întâlnire şi cu minerii. Cred că trebuie o discuţie aşezată, trebuie să depăşim momentul de emoţii a alegerilor şi să înţelegem odată pentru întotdeauna cu astfel de atitudini nu vom câştiga niciun vot. Dimpotrivă. Dumneavostră, reprezentanţii presei, veţi arăta acele imagini şi acele atitudini, vom râde cu toţii pentru că simţim că ele nu sunt serioase şi sunt pompieristice, ţinând cont de alegeri şi nu va câştiga nimeni. Eu v-am spus că astfel de atitudini, neţinând cont totuşi de ceea ce tu, când erai la guvernare în vestita coaliţie de dreapta, condusă de domnul Cîţu, noi ceream în Parlament să vedem acel PNRR şi ce jaloane ai trecut şi ce indicatori pe care i-am avut de respectat şi în legea pensiilor. Să vii acum cu astfel de atitudine pare neserios, dar dacă dânşii îşi doresc acest lucru n-am nicio problemă”, a declarat Ciolacu.

Pensiile au iscat, marţi, un nou scandal în coaliţie.

Şi militarii ar putea beneficia de majorarea plafonului lunar al pensiilor neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 de lei, după ce liderul PNL Nicolae Ciucă i-a solicitat ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, să-i includă printre cei cărora li se aplică legea adoptată recent de Parlament, promulgată deja de preşedintele Klaus Iohannis şi valabilă de la 1 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat, marţi, că liberalii ”reacţionează la scorurile politice jenante cu care sunt creditaţi” şi ”au ajuns să inventeze măsuri la care, în realitate, PNL s-a opus în Parlament”, referindu-se la creşterea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3.000 de lei.

Anunţul referitor la impozitarea pensiilor militare a fost făcut de liberalul Florin Roman, care a mai afirmat şi că parlamentarii PNL au depus marţi proiectul de lege pentru repararea greşelilor PSD din legea pensiilor, care practic a îngheţat pensiile minerilor, siderurgiştilor, ceferiştilor, a celor cu grupe de muncă, a persoanelor cu dizabilităţi, o categorie de pensionari abandonaţi de PSD.

Citeste mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: