Nicolae Ciucă: 11 septembrie 2001 a schimbat cursul istoriei şi a schimbat perspectiva omenirii asupra terorismului

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis, miercuri, un mesaj la 23 de ani de la atentatele din SUA din 11 septembrie, moment care ”a schimbat cursul istoriei şi a schimbat perspectiva omenirii asupra terorismului: un cumplit flagel care poate lovi oriunde”. Ciucă afirmă că solidaritatea şi unitatea în faţa terorii reprezintă calea către o lume mai sigură şi precizează că securitatea şi siguranţa statală sunt pilonii centrali ai viziunii sale prezidenţiale pentru România.

”Comemorăm 23 de ani de la atentatul din 11 septembrie 2001, care a schimbat cursul istoriei şi a schimbat perspectiva omenirii asupra terorismului: un cumplit flagel care poate lovi oriunde, chiar şi în inima economică a celei mai puternice ţări. Naţiunea americană a mers mai departe, în timp, plângându-şi victimele şi luând măsuri pentru ca un asemenea eveniment să nu se mai întâmple.

Cinstim memoria celor care şi-au pierdut viaţa în acea tragică zi şi suntem cu inima alături de familiile acestora şi de supravieţuitori. România a fost şi rămâne solidară cu partenerul strategic american, la fel ca întreaga lume democratică. Solidaritatea şi unitatea în faţa terorii – indiferent de unde este ea răspândită – reprezintă calea către o lume mai sigură”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că securitatea şi siguranţa statală se regăsesc în planul său pentru România cu care candidează în alegerile prezidenţiale de la finalul anului: ”Securitatea şi siguranţa statală sunt pilonii centrali ai viziunii mele prezidenţiale pentru România anilor care urmează. Putem construi orice în societatea noastră, dacă oamenii au garanţia că trăiesc în pace si siguranţă”.

În total, 2.753 de persoane au fost date dispărute după atacurile asupra turnurilor gemene de la World Trade Center din 11 septembrie 2001. Au fost emise certificate de deces pentru toate cele 2.753 de persoane, deşi activitatea de potrivire a numelor victimelor cu rămăşiţele de la faţa locului continuă.

Două dintre victime au fost identificate în 2023, prin probe ADN avansate, la 22 de la momentul atacului. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, respectiv a 1.648-a şi cea a 1.649-a victimă identificate de Biroul Medicului Legist Şef.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: