VIDEO Lasconi a terminat, cu greu, una dintre cele mai slabe facultăți private din România. Belu: Nu i-a plăcut școala

Foto PS News

Diploma de licență și foaia matricolă a Elenei Lasconi (documente cu care candidata la alegerile prezidențiale se jenează, motiv pentru care a scris în CV-urile sale că este absolventă a Academiei de Studii Economice din București) au fost prezentate, recent, în spațiul public. Elena Lasconi a absolvit cu o medie generală sub 7, având multe examene promovate cu note de 5.

Jurnalistul Mihai Belu, invitatul Marinelei Angheluș la Puterea Știrilor a comentat situația care dezvaluie adevarul despre Elena Lasconi și a aruncat o privire generală și asupra liderilor USR afirmând: „Mie îmi place electoratul USR-ului, dar nu mi-a plăcut niciodată conducerea partidului”

„Se pare că toți candidații care sunt cu ceva șanse să ajungă în turul doi au probleme cu școlile. Lasconi are o problemă legată de studii, evident, are aceeași facultate ca și Marcel Ciolacu. Pentru că o o franciză are facultatea asta, o filială. A fost momentul în care universitățile au decis să vină către cetățeni, la fel ca niște magazine de retail, au deschis filiale în diverse orașe care n-au tradiție universitară, dar în care existau niște oameni dornici să plătească 3-4 ani de zile taxa de studii și să obțină o diplomă universitară”.

Universitatea Ecologică, la care Elena Lasconi a studiat timp de 5 ani, era cunoscută pentru nivelul scăzut al educației oferite, iar ea a finalizat studiile în 2004, după o pauză de 3 ani. În CV-ul său prezentat pe pagina USR, dar și pe pagina Primăriei Câmpulung, detaliile despre această experiență academică nu sunt incluse. În schimb, prezentarea subliniază cariera sa de jurnalist și activitatea sa ca primar al orașului Câmpulung. Lasconi a fost criticată pentru lipsa de transparență în legătură cu studiile sale, în contextul în care candidatul prezidențial își construiește imaginea publică.

„Într-adevăr, USR-ul a venit cu tot felul de oameni care au studiat afară și de fapt, publicul lor este format din ingineri, din doctori, din absolvenți de politehnică, din studenți care au învățat și care tocmai că sunt nemulțumiți de starea în care a ajuns administrația din România. Iată că totuși ei vin cu o jurnalistă care a făcut facultatea la Deva. Adică e o chestie cumva similară cu facultatea aia de la Herculane pe care a făcut-o celebrul Eugen Nicolicea, pe care PSD-ul l-au pus președinte al Comisiei juridice din Senat.

Asta e și la Deva, ceva abominabil din punct de vedere educațional. Ne aflăm într-o campanie electorală unde toți candidații au o pată la studii, fiindcă îl avem pe Ciolacu în aceeași situație, la o facultate anonimă, la o fabrică de diplome.

O avem pe Lasconi care se dovedește că încearcă să denatureze cumva adevărul, pentru că ea încearcă să spună că avea licența la ASE și a trecut numai ASE-ul pe CV-ul respectiv. (…). Ideea e că acești candidați reflectă și starea societății românești”.

Jurnalistul punctează că deși a fost la o facultate fără pretenții, din provincie, faptul că Lasconi nu are nici note mari arată că nu i-a plăcut școala.

„Este o problemă, pentru că în mod normal, un pic mai răsărit, dacă erai pe acolo, la Deva, trebuia să ai 10 pe linie deoarece era doamna de la Pro TV.  Faptul că n-are nici note mari, ce să spun? Arată că nu i-a plăcut școala. V-am spus, nu cred că va conta în aceste alegeri partea educațională pentru că foarte mulți oameni votează. Chiar și ăia care n-au luat bacul.  facultatea ei a acționat la Deva într-o sală închiriată de Universitate Ecologică pentru a putea să factureze niște diplome.  Pentru unii nu contează chestia asta. Bine, aceia nu fac parte din publicul ei dar eu cred totuși că publicul ei ultra din USR nu e chiar influențat sau dacă este influențat, ei o vor pedepsi pentru aceste omisiuni după ce vor trece alegerile.

Da, într-adevăr, chestiunea asta, mă așteptam ca ea să o explice să spună: sunt o fată adevărută de la Deva. M-am dus cu liceul la bază să fiu corespondent la Pro TV, că de ce nu? Atunci a contat mai mult să fii o fată blondă, la fel ca și colega mea care s-a dus la Serviciul Român de Informații și fiind blondă nu mi-au cerut diplomă de studiu. M-am dus cu liceul la Pro Tv și apoi am făcut și eu facultatea la Deva, cum a făcut toată lumea. Adică eu aș avea abordarea aceasta”.

Întrebat dacă ar putea fi afectate șansele la alegerile prezidențiale din cauza aceastei controverse, jurnalistul spune:

„Are o șansă foarte mică de tur doi, care nu cred că e neapărat influențată de povestea asta. Cei care au votat cu USR-ul în continuare cred că o vor vota în continuare, pentru că se votează cu partidul.

Electoratul USR e același. Numai că acest electorat mare care și-a dorit tot timpul o schimbare în România, care și-a dorit așa o țară ca afară, o administrație eficientă, o meritocrație, care s-a coagulat în jurul lui Nicușor Dan, inițial a venit o brigadă de cetățeni gen Ghinea, Vlad Voiculescu și alții indivizi de genul ăsta care au acaparat mișcarea.

Oamenii au văzut că Ghinea a trăit numai din fonduri europene și alte chestiuni și încearcă să ne mintă că a fost ziarist la Revista 22, de acolo tăia din banii instituțiilor publice în timp ce era asociat cu Dăianu. Adică lumea l-a luat s-a prins că de fapt mișcarea a fost acaparată de niște personaje care pretind a fi altceva decât ceea ce sunt”.

Mihai Belu spune ca sunt foarte mulți politicieni din USR care au avut derapaje.

„Sunt foarte mulți care s-au dus la USR doar din dorința de a se prinde undeva în politică. Nu mai era loc la PNL, nu mai era loc la PSD și au nimerit la USR. Mie îmi place electoratul USR-ului dar niciodată nu mi-a plăcut conducerea, pentru că tot timpul fruntea USR-ului a fost Barna, care la fel mânca din fonduri publice. Au afaceri cu statul și au luat niște afaceri care ridicau niște suspiciuni rezonabile. Adică ipocrizia asta nu mi-a plăcut mie niciodată la cei care s-au aflat la conducerea USR-ului”, conchide jurnalistul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: