VIDEO M. Isac: Potrivit sondajelor, K. Harris a câștigat confruntarea cu D. Trump, inclusiv în state considerate pivot

Mihai Isac, invitat Puterea Știrilor 11.09

Potrivit experților, Kamala Harris a câștigat confruntarea, reușind să dărâme mitul unui Trump imbatabil în dezbateri televizate înainte de alegerile prezidențiale, a afirmat analistul de politică externă, Mihai Isac, într-o intervenție în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Totodată trebuie să înțelegem că așteptările erau destul de mici pentru candidata democrată, având în vedere șocul suferit de președintele Biden la ultima confruntare cu Trump. Dovedind o pregătire prealabilă pentru această confruntare, Harris a reușit să transmită, inclusiv prin gesturi și mimică, opinia despre Trump sau despre modul în care Trump a atacat o serie de subiecte. Conform primelor sondaje apărute imediat după această confruntare, rating-ul doamnei Haris a crescut inclusiv într-o serie de state considerate pivot pentru alegerile prezidențiale americane, având în vedere că în Statele Unite nu votul popular decide președintele, așa cum este în România, în Franța sau în alte democrații, ci colegiul electoral, format din 538 de reprezentanți nominalizați de diferite state, în funcție de numărul de locuitori. Și desigur, cam ala cam Ala Haris poate fi sigură de victoria în votul popular, dar trebuie să fie extrem de atentă atunci când vorbim despre votul unor state pivot”, a explicat Mihai Isac.

În același timp, vor avea loc și alegeri pentru posturi de guvernatori, pentru o treime din Senatul american și pentru întreaga componență a Camerei Reprezentanților. Prin urmare, anul 2024 este un an super-electoral în Statele Unite, devenind treptat și anul în care s-au cheltuit cei mai mulți bani pentru campania electorală din întreaga istorie politică a Statelor Unite, a subliniat analistul de politică externă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: