METEO Vreme ploioasă în aproape toată țara și temperaturi în scădere

Sursă foto: Freepik

Meteorologii anunță că joi, 12 septembrie, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar cerul va fi predominant noros. Vremea se răcește în toate regiunile. 

„Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea aria ploilor se va restrânge către estul și nord-estul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…20 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, a transmis ANM.

Un cod galben de ceață este în vigoare joi, până la ora 9.00, în județele Arad, Timiș și în zona joasă a județului Gorj. Potrivit meteorologilor, va fi „ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m”.

Vremea se recește și în București. Cerul va fi senin, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Condițiile de ploaie vor fi reduse. Valorile maxime din Capitală vor ajunge până la 28 de grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge 13 – 14 grade Celsius.

Se răcește vremea la mare și la munte

Meteorologii spun că în următoarea perioadă se strică vremea la mare și la munte. Dacă în primele zile ale lunii septembrie, chiar până vineri, pe 13 septembrie, vremea este încă bună, temperaturile pe litoral ajung acum chiar și la 27 de grade Celsius, începând cu mijlocul lunii, cam din 14 septembrie, vremea se răcește.

„Va fi o răcire accentuată, care se va resimți, în primă fază, la munte. Temperaturile vor scădea semnificativ și vom avea o vreme de toamnă autentică, cu episoade numeroase de ploi. Ploile vor începe de la finalul săptămânii, 14-15 septembrie, și vor continua toată săptămâna (perioada 16-23 septembrie) în toată țara, inclusiv în zonele de munte și pe litoral. Săptămâna următoare așteptăm temperaturi maxime situate între 22-23 de grade pe timp de zi, 14-15 grade Celsius dimineața devreme”, a declarat pentru Digi24 Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Din 21 septembrie, pe crestele munților, la peste 2000 de metri altitudine, ar putea apărea primii fulgi de zăpadă.

“Pe fondul răcirilor așteptate la acest final de săptămână, pe crestele munților, la altitudini înalte, peste 2.000 m, ne putem aștepta să apară trecător lapovița și ninsoarea”, a precizat meteorologul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: