Guvernul a dat ”undă verde”! Două stadioane noi în România: 176.000.000€

Sursa foto: Fotbal Club Arges Pitesti

Orașele Constanța și Pitești vor avea noi arene în viitorul apropiat.

Guvernul a aprobat construcțiile celor două stadioane, care vor costa în total 176 de milioane de euro.

Guvernul a dat ”undă verde” pentru arenele din Constanța și Pitești

”Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea a 7,56 de miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru continuitatea derulării unor programe de investiții.

Astfel, 2,56 de miliarde de lei vor reveni autorităților publice pentru achitarea facturilor restante către constructori, în vederea asigurării continuității investițiilor care contribuie la dezvoltarea României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul național de construcții de interes public sau social (PNCIPS) derulat de Compania Națională de Investiții.

‘Toate demersurile noastre vizează dezvoltarea echilibrată a regiunilor, crearea de noi locuri de muncă și creșterea calității vieții tuturor locuitorilor’, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

De asemenea, 5 miliarde de lei au fost alocate pentru încheierea contractelor de achiziție publică și a actelor adiționale la contractele în derulare, aferente obiectivelor de investiții realizate prin PNCIPS.

‘Această măsură va contribui inclusiv la semnarea unor contracte pentru obiective majore de investiții, precum stadioanele <<Gheorghe Hagi>> din Constanța, <<Nicolae Dobrin>> din Pitești sau patinoarul artificial de la Sfântu Gheorghe, în condițiile în care, în prezent, pentru 220 de obiective de investiții se așteaptă încheierea contractelor de finanțare’, a subliniat ministrul Adrian-Ioan Veștea”, se arată în comunicatul postat pe mdlpa.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: