Neregulile grave descoperite în cazul minorei violate în tabăra AUR: „O mușamalizare crasă. S-au făcut presiuni!”

colaj foto

La un an de la incident, fata care a acuzat trei bărbați că au violat-o la un eveniment al partidului AUR, pe când era minoră, susține, că autoritățile nu o consideră o „victimă credibilă” și că nu au făcut „nimic” pentru a elucida acest caz. Un raport medico-legal datat din luna februarie arată că au existat urme de ADN ale celor trei bărbați pe hainele și lenjeria intimă purtate de fată în serile în care ar fi fost supusă agresiunilor sexuale.

Una dintre persoanele care au susținut-o și apărat-o pe tânăra, senatoarea de Ialomița, Rodica Boancă, fostă membră AUR, a declarat pentru PS News că totul este o „mușamalizare crasă și politicul este implicat”. De asemenea, Rodica Boancă va cere procurorului de caz informații despre stadiul dosarului, în calitatea sa de senator.

Fata a renunțat la avocata pe care o i-o dădusem eu și a fost îmbrobodită de alții. În fine, știu că a dosarul fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. S-a plecat cu o urmărire a unuia dintre posibilii inculpați și nu s-a mai finalizat. De acolo nu se mai știe absolut nimic.

Mie, sincer, mi se pare o mușamalizare crasă. Adică certificatul medico-legală a confirmat agresiunea, prezența lor acolo, adică s-au găsit urme. Mai mult, eu cred că este pur și simplu politicul implicat și că din diverse rațiuni pe care nu le pot pricepe și nu le cunosc, personajele sunt protejate pentru că scandalul ar fi foarte mare asupra partidului și probabil că ar da foarte prost”.

La vremea aceea, când am aflat ce s-a întâmplat, am făcut un live și am zis că aș vrea ca fata să ia legătura cu mine, să o pot sprijini, dându-mi seama că se vor năpusti asupra ei, să-i închidă gura, ceea ce este adevărat. Și apoi ea a venit către mine și era foarte speriată deși nu se făcuse încă presiuni asupra ei.

Nu înțelegem foarte multe lucruri și tocmai de aceea apărem și întrebăm public ce se întâmplă, ce au de ascuns, cine a intervenit, pe ce filieră politică. Probabil s-a intervenit ca să se recurgă la această tăcere”.

Rodica Boancă spune că fata nu a renunțat la acuzații, deși așteapta un rezultat care să ii facă dreptate, iar acesta nu a venit.

Tânăra nu a renunțat la nimic. Eu am să încerc să cer stadiul dosarului de la procuror. Este singurul lucru pe care îl pot face eu, efectiv. Am zis că voi transmite o solicitare, în calitate de senator, să ne spună stadiul dosarului. Aș vrea să trimit și la deputați, cazul”.

Întrebată care era atmosfera în AUR și de ce s-a retras din partid, senatoarea Boancă a subliniat că dacă ai opinii personale trebuie să pleci.

Neconform cu principiile de baza este aproape tot, acolo (n.r. in AUR). Aproape tot ce se întâmpla, faptul că erau aduse persoane cu un trecut compromis și multe lucruri din astea care n-aveau de-a face cu principiile mele sau, mă rog, ceea ce declarasem noi că trebuie să fie la început. Toți ascultă de București. Trebuie să pleci dacă ai principii.

Eu mă așteptam ca femeile din AUR să fie alături de fată și să o ajute. Organizatorii AUR  puteau să monitorizeze consumul de alcool, intrarea minorilor, să intervină la timp și să sprijine victima dar ei, de fapt, au sprijinit agresorii. Chiar pe domnul Piperea l-am rugat să o reprezinte în instanță. El m-a blocat pe pagina de Facebook, după asta”, susține fosta membră AUR, senatoarea Rodica Boancă.

Un raport medico-legal scos încă din luna februarie arată că au existat urme de ADN ale celor trei bărbați pe hainele și lenjeria intimă purtate de fată în serile în care ar fi fost supusă agresiunilor sexuale.

Fata a trimis buletinul când a confirmat participarea la eveniment, ea menționând că a fost nevoie de actul de identitate pentru cazarea la hotel. Pentru raportul întocmit în februarie de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” au fost luate probe ADN ale celor trei bărbați. Acest raport a evidențiat faptul că există urmele ADN ale celor trei bărbați pe hainele și lenjeria intimă purtate de fată în cele două seri în care ar fi fost violată. Deși doi dintre ei au negat în spațiul public chiar și ipoteza că ar fi întreținut relații sexuale cu ea, raportul citat menționează că au fost găsite „urme de spermă” ale celor trei bărbați pe o pereche de chiloți pe care fata a purtat-o într-una din seri.

Amintim că în perioada 14 și 15 septembrie 2023, fata a participat la Școala de Vară AUR care a avut loc în stațiunea Neptun-Olimp. Pe 16 septembrie 2023, a anunțat poliția și a acuzat că trei bărbați au violat-o, fiind deschis un dosar penal în acest sens. Cei trei bărbați – Georgian Negară (35 de ani), Valentin Ghinea (34 de ani) și Alexandru Mihai Ene (31 de ani) – sunt originari din Ialomița, iar despre ei s-a spus în spațiul public că ar fi membri AUR. Partidul neagă această informație, iar George Simion îi descria drept „niște băieți dintr-un sat”.

Conducerea organizației Ialomița, care i-a invitat pe cei 3 bărbați la Școala de Vară, și-a dat demisia încă din septembrie anul trecut. Tatăl lui Valentin Ghinea – Vasile Ghinea – s-a aflat pe listele AUR pentru Consiliul Județean Ialomița la alegerile locale din 2024. De atunci și până acum, dosarul, deschis inițial la Slobozia, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

De atunci, dosarul, deschis inițial la Slobozia, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: