Șefa ONRC – concediată. Mii de firme au fost blocate de noul sistem informatic

Sursa foto: CECCAR

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a revocat-o din funcție pe șefa ONRC, Valentina Burdescu, din cauza „managementului defectuos la nivelul instituției”. Mii de firme au fost blocate de noul sistem informatic, întregul mediu de afaceri a reclamat imposibilitatea de a opera modificări.

Printr-un comunicat de presă, Oficiul Național al Registrului Comerțului, instituție subordonată Ministerului Justiției, transmite că „este preocupat constant de îmbunătățirea colaborării cu mediul de afaceri și profesioniștii”.

„Procesul de digitalizare a serviciilor oferite de O.N.R.C. înseamnă: creșterea gradului de utilizare a serviciilor de e-guvernare, modernizarea și eficientizarea activităților și fluxurilor interne instituționale ale O.N.R.C. În aceste săptămâni, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a solicitat conducerii instituției să aibă o comunicare constantă și transparentă cu mediul de afaceri, cu profesioniștii și cu reprezentanții celorlalte instituții pentru a soluționa cât mai rapid deficiențele generate de implementarea noului sistem informatic”, precizează ONRC.

În plus, a solicitat conducerii Oficiul Național al Registrului Comerțului să fie organizate ședințe săptămânale cu directorii oficiilor teritoriale. O astfel de ședință a avut loc marți, 10 septembrie. În cadrul acesteia, au fost identificate soluții pentru depășirea acestei perioade tranzitorii, arată Adevărul.

Ministrul Justiției i-a asigurat pe directorii oficiilor teritoriale de tot sprijinul pentru soluționarea problemelor întâmpinate. De asemenea, a inițiat o Ordonanță de Urgență, adoptată în ședința de Guvern de miercuri, 11 septembrie. Prin aceasta, va fi alocat un număr mai mare de personal în soluționarea dosarelor înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Prima măsură propusă prin OUG este reîncadrarea consilierilor juridici pe funcții de registratori printr-o procedură internă, având în vedere că există 46 de posturi de registratori vacante la nivelul O.N.R.C. și al oficiilor din țară.

Cea de-a doua măsură propune exercitarea de către personalul cu funcție de conducere a atribuțiilor de registrator.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: