Ministerul Muncii: Pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar primesc astăzi pensiile recalculate

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Muncii anunţă joi că pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar primesc astăzi pensiile recalculate. Ministrul Simona Bucura Oprescu precizează că din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare.

Ministerul Muncii anunţă că pensiile recalculate sunt virate astăzi în conturile beneficiarilor.
”Pensionarii care au optat pentru plata pensiei prin cont bancar primesc astăzi pensiile recalculate, după ce ieri, 11 septembrie 2024, drepturile băneşti au fost virate către instituţiile bancare. Pentru cei care îşi primesc pensia prin intermediul Poştei Române, distribuirea mandatelor de plată a început pe 2 septembrie”, precizează Ministerul într-o postare.
”Din totalul de 4,6 milioane de pensii din sistemul public, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare. Finalizarea plăţilor este confirmarea că nicio pensie nu a scăzut. Scopul legii este eliminarea inechităţilor între pensionari şi întărirea principiului contributivităţii. Legea asigură creşterea anuală a pensiilor dar şi predictibilitate atât pentru pensionari cât şi pentru angajaţi.”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: