Alegeri parlamentare. PNL Vrancea schimbă echipa de deputați pentru 2024

sursa: facebook

PNL Vrancea se pregătește să schimbe echipa de deputați la alegerile parlamentare din 2024. Partidul a prezentat lista finală cu candidații care vor lupta pentru mandatele de parlamentari, după ce a pierdut mai mulți politicieni importanți.

După plecarea lui Ludovic Orban din PNL, partidul a pierdut ambii deputați liberali de Vrancea: Ionel Dancă și Ion Ștefan. Ambii l-au urmat pe Orban în partidul Forța Dreptei. PNL Vrancea a rămas doar cu senatorul pe care l-a câștigat în 2020: medicul Raluca Gabriela Ioan.

Senat

La alegerile parlamentare din 2024, Raluca Ioan va deschide lista PNL Vrancea și va încerca să-și apere mandatul. În 2020, județul Vrancea a dat doar 2 mandate de senatori, care s-au împărțit între PSD și PNL. Lupta va fi strânsă între liberali și social-democrați.

În ultimii 4 ani, Raluca Ioan nu a vorbit foarte mult în Senat. A avut doar 8 luări de cuvânt în 552 de ședință. În schimb, a formulat 183 de întrebări, multe dintre ele fiind pentru instituțiile din domeniul sănătății.

Din declarația de avere reiese că Raluca Ioan are venituri anuale de peste 300.000 de lei din indemnizația de senator, plus salariul de la spital, plus salariul de la universitatea de medicină unde predă. Ioan este senator, medic și profesor. În conturile bancare, aceasta mai are peste jumătate de milion de lei.

Pe lista PNL Vrancea pentru Senat vor mai candida: Florin Nechifor (primarul din Adjud), Liviu Bostan (vicepreşedinte al Institutului Naţional de Administraţie) și Ion Epure (preşedintele seniorilor liberali). Niciunul nu are șanse să câștige un mandat de senator la alegerile parlamentare din 2024 și PNL Vrancea va încerca să apere mandatul deja deținut de Raluca Ioan.

Raluca Ioan, sursa foto: Facebook

Camera Deputaților

La alegerile parlamentare din 2020, PNL a avut 2 mandate de deputați, însă ambii au plecat în Forța Dreptei. Partidul vine cu o echipă nouă de candidați pentru a încerca să recupereze ceea ce a pierdut.

Pe primul loc pe lista PNL Vrancea va fi Dragoș Ciobotaru, președintele PNL Vrancea și primarul comunei Vizantea-Livezi. La alegerile locale din 2024, Ciobotaru a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, însă a pierdut în fața candidatului PSD. Diferența dintre cei doi a fost una foarte mică, de doar 1 procent. Acesta lucru arată că lupta din Vrancea va fi foarte strânsă și la alegerile parlamentare.

Dragoș Ciobotaru declară un venit anual de 106.987 de lei pentru funcția de primar al unei comune cu doar 4.145 de locuitori. Acesta deține mai multe terenuri agricole, iar în ultimul an a vândut 2 terenuri intravilane în valoare totală de circa 280.000 lei. Tot în ultimul an a mai vândut și un autoturism în valoare de 11.000 euro. În conturile bancare are 90.000 lei, fonduri de pensii și cont curent.

Dragoș Ciobotaru, sursa foto: Facebook

Pe locul 2 pe lista PNL Vrancea va candida Adrian Crețu, un fost jurnalist care a decis să intre în politică în urmă cu mai mulți ani. Acesta este consilier județean din partea PNL, apoi în 2021 a fost numit administrator public în Consiliul Județean Vrancea.

De la Consiliul Județean Vrancea primește un salariu anual de 145.706 lei, plus alți 13.140 lei indemnizația de consilier județean. Acesta nu a declarat niciun cont bancar, nicio investiție, și are 2 case și o mașină Nissan.

Adrian Crețu a fost, mai mulți ani, omul de încredere al lui Cătălin Toma, fostul președinte CJ Vrancea. Toma a decedat în februarie 2024, în urma unei răceli care s-a complicat. În 2020, Toma reușise să-l învingă pe liderul PSD Marian Oprișan.

Pe celelalte locuri pe lista PNL Vrancea vor mai candida: Claudiu Matei (consilier judeţean, preşedinte TNL Vrancea), Alexandru-Ciprian Epure (antreprenor), Livia-Silvia Marcu (inspector şcolar general, profesor la Colegiul A.I.Cuza Focşani), Toader Gemănaş  (primarul comunei Nereju), Nicolai Mărăscu (primarul oraşului Panciu). Șansele ca PNL să obțină mai mult de două mandate de deputați în Vrancea sunt minime, deoarece AUR și Forța Dreptei ar putea să obțină un rezultat bun și să strice socotelile liberalilor.

Adrian Crețu, sursa foto: Facebook

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: