METEO Nu scăpăm de ploaie, dar vremea se încălzeşte uşor

Sursă foto: Freepik

Meteorologii anunţă pentru vineri, 13 septembrie, cer înnorat şi ploi în mai multe zone ale ţării, dar şi temperaturi în creştere, până la 31 de grade.

Vineri, temperaturile vor continua să mai crească, însă România nu scapă de ploi. ANM anunță cer mai mult înnorat și precipitații pe parcursul zilei în unele zone ale țării.

Potrivit prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a pentru vineri, 13 septembrie 2024, vremea rămâne răcoroasă în Transilvania, Moldova și Dobrogea, acolo unde va continua să plouă, în timp ce în restul ţării temperaturile vor fi în creştere uşoară faţă de ziua de ieri.

Un ciclon islandez a adus în România temperaturi scăzute, cantități însemnate de apă, furtuni și ploi torențiale de scurtă durată, astfel că vom avea parte de un cer variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei.

Pe parcursul zilei, treptat, aria nebulozitãţii şi a ploilor va cuprinde Banatul, Crişana, cea mai mare parte a Olteniei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, nordul şi nord-vestul Munteniei, iar noaptea vor fi înnorări accentuate şi va ploua pe arii relativ extinse în majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales averse însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi local de 15-20 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: