Marcel Ciolacu: O să avem şi la Suceava un centru regional pentru învăţământul dual

Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Un centrul regional pentru învăţământul dual va fi înfiinţat în judeţul Suceava, a anunţat, vineri, premierul Marcel Ciolacu, la finalul unei vizite la fabrica de mezeluri Carpatis din municipiul Suceava. 

El a subliniat, într-o conferinţă de presă, că formarea forţei de muncă este o componentă care a lipsit regiunii Moldovei.

„Am fost şi am vizitat împreună toată fabrica şi cu adevărat sunt un exemplu pentru dezvoltarea autohtonă, pentru capitalul românesc. O să ne axăm un pic pe formarea forţei de muncă şi mă bucur că o să avem şi la dumneavoastră un centru regional pentru învăţământul dual. Credem că această componentă a lipsit foarte mult, mai ales Moldovei”, a afirmat Ciolacu.

Referindu-se la autostrada Moldovei, premierul şi-a manifestat convingerea că, după darea în folosinţă a acesteia, veniturile judeţelor din Moldova se vor dubla.

„Eu sunt ferm convins că şi în Moldova se va întâmpla acelaşi lucru care s-a întâmplat şi în judeţul Constanţa. După ce s-a finalizat autostrada dintre Bucureşti şi Constanţa, automat PIB-ul, veniturile judeţene s-au dublat în următorul an. Acelaşi fenomen va fi şi în toată regiunea istorică Moldova”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: