Mircea Geoană, gafă după gafă spre al doilea eșec

Mircea Geoană, sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Nici nu și-a început bine campania electorală că a și gafat. Mircea Geoană, cunoscut pentru „abilitatea” sa de a face greșeli și de a-și submina șansele, nu se dezminte.

Geoană spera că perioada de la NATO ar fi șters din memoria colectivă imaginea „prostănacului” (termenul nu ne aparține, ci i-a fost atribuit de Ion Iliescu). Doar că gafele politice sunt în ADN-ul lui Geoană.

Mai întâi i-a urat sănătate Regelui Mihai, care a trecut la cele sfinte în 2017.

Apoi, a spus că va face un contract de guvernare cu premierul, după bunul plac, lucru pe care președintele evident nu-l poate face.

A vrut să se dea mare cunoscător al istoriei și a zis că România a semnat la Buftea capitularea în fața Germaniei în 1917. Doar că evenimentul s-a petrecut în 1918.

Apoi a făcut o remarcă deplorabilă la adresa fostului președinte Băsescu, ducând în derizoriu faptul că acesta ar fi bolnav, lucru care pur și simplu nu se face. De altfel Băsescu i-a și replicat.

Geoană dă semne că nu a învățat nimic în anii în care a stat departe de România. Dezavantajul lui este că a reapărut acum în spațiul public. Lumea uitase de el.

Geoană se va învinge singur chiar înainte de ziua votului. Gafă după gafă, se îndreaptă vertiginos spre un al doilea eșec răsunător.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: