Guvern: Consultări cu experţii români din diaspora pe tema tranziţiei către economia verde

Sursa foto: Pexels

Comitetul Interministerial pentru Schimbări Climatice (CISC) a început seria consultărilor cu experţii români din diaspora pe tema tranziţiei către economia verde. 

Potrivit unui comunicat al Cancelariei prim-ministrului, prima consultare s-a desfăşurat în format online, sub coordonarea consilierului de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Alina Jalea, cu sprijinul Ambasadei României la Paris.

„Întâlnirea a fost dedicată mobilităţii verzi şi i-a avut invitaţi pe specialiştii români care îşi desfăşoară activitatea în companii, în administraţia publică sau în mediul academic din Franţa. Ei au discutat cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi ai Metrorex despre adaptarea legislaţiei şi posibilităţile de finanţare în sectorul mobilităţii verzi rutiere şi feroviare, cercetare şi soluţii tehnice inovative care să ducă la reducerea amprentei de carbon, managementul tranziţiei către transport mai puţin poluant şi digitalizare”, se arată în comunicat.

Un alt punct discutat în detaliu s-a referit la pregătirea specialiştilor din administraţia publică şi din sectorul privat pentru a gestiona tranziţia verde a României, precizează sursa citată.

„Expertiza specialiştilor români din afara graniţelor ţării, oameni care lucrează în companii de anvergură sau în administraţia publică, este foarte importantă şi contribuie la facilitarea drumului României către economia verde. Le mulţumesc pentru ceea ce fac! Extindem astfel dialogul structurat pe care îl avem sub coordonarea CISC cu sectoarele economice şi cu mediul academic pentru că tranziţia verde a României este un proces amplu în care dorim să implicăm întreaga societate”, a afirmat Alina Jalea, citată în comunicat.

Consultările cu specialiştii din comunităţile româneşti din diaspora vor continua cu teme circumscrise tranziţiei către o economie verde.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: