Cristian Niculescu (PNL): PSD doar pretinde că manifestă empatie față de asistenții persoanelor cu handicap grav

Sursa foto: Facebook
Senatorul PNL Cristian Niculescu acuză PSD că a blocat o lege care viza asistenții personali a persoanelor cu handicap grav. Acesta este de părere că „PSD doar pretinde că manifestă empatie față de asistenții persoanelor cu handicap grav.”
„PSD doar pretinde că manifestă empatie față de asistenții persoanelor cu handicap grav. Realitatea îi contrazice pe social-democrați, care sunt total nepăsători față de gravele probleme financiare cu care se confruntă cei care au în îngrijire persoane cu handicap și care sunt batjocoriți constant, salariile lor fiind tot timpul plătite cu întârziere.
PSD blochează o lege pe care am inițiat-o în urmă cu un an, fără să fie interesat de greutățile cărora trebuie să le facă față peste 90.000 de oameni din România și pe care, personal, îi consider adevărați eroi.
Este un act de cruzime ca statul să își insulte cetățenii vulnerabili și, categoric, o încălcare a drepturilor omului și demnității. De peste un an de zile, asistenții personali ar fi putut beneficia de drepturile bănești ce li se cuvin dacă PSD n-ar fi fost total indiferent.”, a spus acesta.
Asistenții personali sunt mame, tați, fii sau fiice ale persoanelor cu handicap grav, care își dedică întregul timp îngrijirii celor bolnavi și care nici nu pot desfășura alte activități care să le rotunjească veniturile. Grav este că blocarea acestei inițative îi afectează pe beneficiarii serviciului social, pentru că primăriile nu au resurse suficiente să achite lunar indemnizațiile asistenților personali. Legea le-ar face dreptate.”, a spus acesta.
Acesta amintește faptul că a obținut unanimitate de voturi în Senat la proiectul de lege, însă acesta „zace” în Comisia de muncă a Camerei Deputaților, pe care PSD o conduce, considerând acest fapt un act de sfidare.
Susținut de colegii deputați Florin-Alexandru Alexe și Călin Bota, precum și de stimata colegă Arina Moș, senator de Bihor, am obținut unanimitate de voturi în Senat cu sprijinul tuturor parlamentarilor liberali, dar din primăvara anului trecut proiectul zace în Comisia de muncă a Camerei Deputaților, a cărei șefie este deținută de PSD.
Sfidarea PSD față de oamenii vulnerabili este încă o dovadă că social-democrații sunt mai degrabă interesați să își conserve puterea, decât să ajute în mod real cetățenii în nevoie.”, a mai transmis senatorul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: