VIDEO Consiliul Naţional al PNL – Candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţie, validată cu unanimitate de voturi

Sursa foto: PNL

UPDATE 14:45

Candidatul PNL pentru Preşedinţia României Nicolae Ciucă remarcă faptul că promisiunile făcute de competitorii intraţi în cursa electorală „sunt nerealiste”. „Dacă-i asculţi, ai zice că preşedintele ţării se ocupă şi de investiţii, şi de şcoli, şi de spitale, şi de agricultură şi de fotbal”, remarcă Ciucă. Liderul PNL spune că nu poate promite „ceea ce este ireal, populist şi amăgitor pentru oameni”. „Nu că mă laud, dar mă uit la biografiile celorlalţi candidaţi şi constat la mine cel mai potrivit raport între vechimea în muncă şi vechimea politică”, a remarcat preşedintele PNL.

UPDATE 14:25

Candidatura liderului liberal Nicolae Ciucă la Preşedinţie a fost validată cu unanimitate de voturi duminică, de Consiliul Naţional al partidului, conform anunţului făcut de secretarul general Lucian Bode. Ciucă a mulţumit pentru încrederea acordată

UPDATE 14: 15

Fostul președinte PNL Valeriu Stoica a participat duminică la Consiliul Național PNL unde a spus despre Nicolae Ciucă că este singurul care are calitățile pentru îndeplinirea funcției prezidențiale în interesul României.

UPDATE 14:07

Nicolae Ciucă a catalogat PNL drept „o mare putere electorală în politica românească”, şi a vorbit şi despre PSD, fără a pronunţa numele formaţiunii, ca despre „urmaşii Partidului Comunist”.

UPDATE 13: 55

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că speră ca şi în viitorul mandat să colaboreze cu aleşii liberali la fel de bine ca în mandatul care se încheie. El spune că Bucureştiul şi România au nevoie de o guvernare liberală. ”Domnul Ciucă are o calitate – când are o problemă, încearcă să o rezolve şi nu să se gândească ”Ce ar zice presa despre ce fac eu acum”, a declarat Nicuşor Dan care a semnat duminică, în faţa delegaţilor la Consiliul Naţional al PNL pentru susţinerea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, după ce zilele trecute a semnat şi pentru susţinerea candidaturii Elenei Lasconi.

UPDATE 13: 50

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, la Consiliul Naţional care validează candidatura sa lla Preşedinţie, că evenimentul şi candidatura nu sunt despre el, ci despre „soarta românilor în anii care vin”.

UPDATE 13: 45

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, promite să trimită o duzină de batiste social-democraţilor care „au o problemă” cu batista pe care o poartă la buzunarul sacoului, pentru ca aceştia „să-şi şteargă lacrimile înfrângerii”.

UPDATE 13:35

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a repzentat duminică, la Consiliul Naţional al PNL măsuri liberale în domeniul justiţie, precizând că toate acestea vor continua cu Nicolae Ciucă preşedinte, ”pentru că el înţelege că ideea de “siguranţă” nu este doar o vorbă, trebuie să fie o certitudine pentru România următorilor 10 ani”. ”PNL nu validează astăzi o vedetă de carton, nici nu promite apartamente la preţuri iluzorii, nici nu ne dorim puterea absolută în ţară. PNL propune un preşedinte în slujba ţării!”, a afirmat Alina Gorghiu, consiliul urmând să valideze candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţie.

UPDATE 13: 30

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, îl susține pe Ciucă la președenție și spune despre acesta că este singurul capabil să ofere stabilitate în situații de război, și că este adeptul unei economii bazată pe investiții.

UPDATE 13:20

Primarul ales al municipiului Slatina, Mario De Mezzo, atacă dur PSD, afirmând că „într-o lume normală, Marcel Ciolacu nu ar avea ce să caute să fie candidat la prezidenţiale”. El spune că lupta PNL nu este cu Ciolacu la aceste alegeri prezidenţiale, ci cu „caracatiţa din spatele” acestuia.

UPDATE 13: 10

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a ajuns, duminică, la Consiliul Naţional al partidului, după o oră de la începerea reuniunii.

UPDATE 13:05

„Ca tânără, ca femeie, am simțit de multe ori că trebuie să lupt mai mult pentru a-mi face loc într-un peisaj politic dominat de prejudecăți. Dar am învățat că tocmai diversitatea de experiențe ne face mai puternici.”, a spus Antonia Trușcă la Consiliul PNL. Liberala este cea mai tânără primăriță din Mehedinți, aleasă cu 70% din voturi la locale.

UPDATE 12:50

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a atacat PSD în discursul ţinut duminică la Consiliul Naţional al Partidului. El a făcut referire la faptul că unii dintre liberali au aşteptat „o soluţie miraculoasă” venită dinspre PSD, pentru ca PNL să rămână la guvernare, după alegerile din acest an, „cel puţin în condiţii similare ca în ultimii cinci ani. „acea soluţie nu avea cum să vină, din nouă motive foarte, foarte evidente. Primul motiv este că nu există soluţii miraculoase. Al doilea motiv este că nu vin niciodată de la PSD”, a afirmat Ciucu.

UPDATE 12:40

Cultura este prezentată drept „obiectiv strategic” al PNL pentru viitorul mandat prezidenţial şi pentru viitorul mandat parlamentar. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a prezentat, la Consiliul Naţional de duminică al partidului o rezoluţie „pentru susţinerea culturii şi identităţii naţionale” în care arată că România poate continua, cu o guvernare liberală,

UPDATE 12:35

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a ajuns la lucrările Consiliului Naţional care îi va valida candidatura la Preşedinţie.

Nicolae Ciucă, aflat de sâmbătă în zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi, a urcat duminică pe scena Consilului Naţional, în aplauzele colegilor săi de partid.

UPDATE 12:10

Consiliul Naţional al PNL care validează candidatura lui Nicolae Ciucă pentru funcţia de preşedinte al României a început, duminică, în absenţa preşedintelui PNL, care se află la Slobozia Conachi. Evenimentul a fost deschis de Lucian Bode, care a declarat că PNL sprijină un om care ține cu țara, și singurul care poate să-l învingă pe Marcel Ciolacu.

 

________________________________________________________

Astăzi, începând cu ora 11:00, este programat Consiliul Național al Partidului Național Liberal (PNL), eveniment în cadrul căruia Nicolae Ciucă, actualul președinte al formațiunii politice, va primi validarea oficială pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunțat, joi, că Biroul Executiv Central al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit Statutului.

„Duminică avem Consiliul Naţional, cu 1.400 de delegaţi, în care votăm o candidatură definitivă, votată de BPN, o încărcare a domnului Ciucă cu această candidatură. Dânsul a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la preşedinţie e nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani. Domniei sale îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală, cred că vreo trei săptămâni, nici măcar o lună. Cu toate acestea, a fost nevoie de o derogare, votată în unanimitate de către Biroul Executiv Central, format din 57 de persoane, pentru ca domnia sa să se înscrie în cursa electorală”, a spus Rareş Bogdan.

Amintim că, într-o declarație făcută joi, 29 august, Nicolae Ciucă și-a anunțat intenția de a participa în cursa pentru președinția României.

„Eu voi fi cel care va candida la președinția României. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru încredere”, a afirmat liderul PNL, subliniind că decizia sa vine în urma unei analize riguroase și a susținerii primite din partea colegilor de partid.

Nicolae Ciucă a menționat că se bazează pe rezultatele alegerilor din 9 iunie, pe care le consideră „singurul sondaj real”, adăugând că ambele runde de alegeri de la sfârșitul anului sunt esențiale pentru viitorul țării. Ulterior, mesajul său a fost întărit și printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, unde a reiterat importanța acestor alegeri și rolul lor crucial în determinarea viitorului politic al României.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: