Grupare de trafic de droguri formată din cetăţeni albanezi şi români, destructurată de poliţişti şi procurori DIICOT

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

O grupare de trafic de droguri formată din cetăţeni albanezi şi români şi specializată în trafic de heroină a fost destructurată de poliţişti şi procurori DIICOT. Cinci persoane au fost prinse în flagrant delict când transportau peste 4 kilograme de heroină, drogurile, în valoare de 250.000 de lei, fiind destinate vânzării în România.

Poliţia Română a anunţat, vineri, că, în urma unei investigaţii complexe desfăşurate de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, a fost destructurată o reţea internaţională de trafic de droguri de mare risc. Gruparea, formată din cetăţeni români şi albanezi, se ocupa cu traficul de heroină, atât pe teritoriul României, cât şi la nivel internaţional.

”Din materialul probator administrat a rezultat că, la data de 9 septembrie 2024, două dintre persoanele cercetate, cetăţeni albanezi, ar fi pătruns pe teritoriul României, în scopul de a trafica o importantă cantitate de drog de mare risc (heroină). Astfel, în urma unei înţelegeri prealabile, una dintre persoane, împreună cu alte patru persoane cercetate în cauză (3 cetăţeni români şi un cetăţean albanez), s-ar fi deplasat la o locuinţă, situată în judeţul Ialomiţa, unde ar fi preparat aproximativ 4,5 kilograme de heroină (în amestec cu aditivi). Ulterior, după porţionare şi ambalare, o persoană ar fi preluat aproximativ 4,3 kilograme din drogul de mare risc şi s-ar fi deplasat în municipiul Slobozia, iar alte patru, având asupra lor aproximativ 100 de grame din aceeaşi substanţă, s-ar fi deplasat cu un autoturism spre municipiul Bucureşti, fiind prinse în flagrant delict, în cadrul a două acţiuni derulate în municipiile Bucureşti şi Slobozia, la datele de 10 şi 11 septembrie 2024”, a arătat sursa citată.

Valoarea de piaţă a cantităţii de heroină, destinată vânzării pe teritoriul naţional, este de aproximativ 250.000 de lei.

Joi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 6 persoane (3 cetăţeni albanezi şi 3 cetăţeni români), cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a patru dintre persoanele reţinute şi măsura arestului la domiciliu faţă de celelalte două persoane. Procurorii DIICOT au formulat contestaţie la ultima măsură.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R., Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 7 Poliţie, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov – Postul de Poliţie Jilava şi jandarmilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: