Inundaţii în Galaţi: 26 de persoane evacuate din localitatea Pechea, sâmbătă seară

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Autorităţile continuă, sâmbătă seară, evacuările din zone ale judeţului Galaţi unde există risc ca viiturile să lovească cu putere. La Pechea, 26 de persoane sunt mutate într-o zonă considerată sigură. Este vorba despre oameni care iniţial au refuzat să îşi părăsească locuinţele.

”Intervenim pentru evacuarea a 26 de persoane din localitatea Pechea, judeţul Galaţi, care au solicitat sprijinul echipelor de intervenţie, în vederea evacuării într-o zonă sigură”, anunţă, sâmbătă seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Iniţial, respectivii localnici au refuzat să îşi părăsească locuinţele, atunci când salvatorii se aflau în zonă şi au propus evacuarea.

Sâmbătă seară, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o Hotărâre prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcţii uşoare din elemente modulare (pentru cazare), articole de cazarmament, apă şi alimente în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, localităţilor din judeţul Galaţi pentru asigurarea condiţiilor minime de trai sinistraţilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: