Iarna vine mai repede. Când va ninge prima dată în România în acest sezon

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru sfârșitul anului 2024. Ciclonul Boris, format în nordul Italiei, a adus ploi torențiale și chiar ninsori pe culmile munților din Europa Centrală. În zonele înalte din Italia, Austria și Slovenia, a nins și stratul de zăpadă a depășit 30 de cm grosime.

Ciclonul Boris a ajuns de câteva zile și în România. Peste 5000 de gospodării din 12 localităţi din Galaţi au fost afectate de inundaţii. Din păcate, sunt 4 persoane decedate, 252 de persoane evacuate. La Vaslui, mai multe gospodării din 5 localităţi, inundate, iar 40 de persoane au fost evacuate.

Conform prognozei Accuweather, iarna vine mai repede și în România.

În ultimele zile, vremea s-a răcit. Temperaturile au scăzut cu până la 10 grade. La munte, temperaturile se apropie de zero grade. Specialiștii de la Accuweather spun că în noiembrie va ninge și în România. Ca de obicei, prima dată va ninge în județul Harghita, acolo unde din octombrie minimele devin negative. Abia după mijlocul lunii noiembrie vor cădea însă primele ninsori. Mai exact în jurul datei de 17 noiembrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: