VIDEO Nicolae Ciucă: Nu am intrat în politică pentru funcții, vreau să-mi fac datoria față de oameni și țară

Sursa foto: Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, președinele PNL, a participat duminică la Consiliul Național al PNL, unde urma să primească validarea oficială pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024. Liderul liberalilor s-a prezentat la eveniment cu o oră mai târziu deoarece s-a aflat în zonele inundate din Galați. Ciucă promite românilor că va fi un președinte loial , le va reprezenta interesele, le va oferi securitate, dar și prosperitate economică.

„Sunt conștient de provocările uriașe care ne așteaptă – azi nu e despre mine, ci despre viziunea noastră pentru România

PNL este un partid viu, cu istorie și tradiție, cu reușite și oameni de calitate, care a făcut marile reforme ale societății. Suntem o mare putere electorală în politica românească, suntem unul din repere.

Românii vor prosperitate și libertate din 90 încoace – PNL prin tradiția lui a fost singurul care a înțeles că nu există una fără cealaltă. Nu poți să fii prosper dacă nu ești liber și nu poți să fii liber dacă nu ești prosper. Să rămânem concentrați pe aceleași obiective. Sunt cele mai bune pentru țară și pentru PNL.

Suntem singurul partid politic nemăcinat de populism, egoism și fățărnicie. Nu suntem pătați de minciuni sau propagandă deșănțată.

Neîncrederea oamenilor vine din colaborarea cu PSD. Am fi vrut să construim coaliția cu aliatul firesc, de dreapta. PNL poate și trebuie să câștige președinția României.

România are nevoie de un președinte loial oamenilor și intereselor țării, care pune accent pe dezvoltare, pe investiții și educație, care vorbește cu românii din țară și din diaspora. Avem nevoie de un om în slujba țării lui. Este principiul oricărui om de stat.

Economia românească este în creștere. Avem nevoie doar de un stat pe măsura așteptărilor românilor, care să valorizeze munca cinstită, creativitatea. Pentru prezidențialul PNL, libertatea este o declarație de identitate. România este o adâncă legătură de solidaritate între românii care au fost, românii de azi și generațiile viitoare.

Cred în dialog și în puterea colaborării. Țara are nnevoie de lideri care pot lăsa la o parte conflictele. Să găsim calea de mijloc. Doar uniți putem avea o Românie a tuturor unde un viitor mai bun este o realitatea.

Securitatea României se bazează pe parteneriatul strategic cu SUA, postura solidă în UE. În politica externă România trebuie să continue să fie un pilon de stabilitate.

Trebuie să continuăm să sprijinim Republica Moldova. Relația cu Ucraina rămâne un angajament pentru apărarea democrației și securității naționale.

Să continuăm să construim punți care să ne conecteze cele mai de succes țări – aderarea completă la spațiul Schengen, membri cu drepturi depline OECD și să ne îndreptăm spre zona euro.Statul trebuie să redea muncii recunoașterea supremă, iar președintele să fie întâiul muncitor al țării. Ca președinte voi urmări prosperitatea reală.

Îmi doresc o economie vie și dinamică, să susținem antreprenorii și să reducem birocrația. Să venim cu politici concrete pentru clasa de mijloc în mediul rural, pentru ca viața la țară să fie o opțiune demnă.

Avem nevoie de investiții în spital, în echipamente, în medici. România să devină un lider în energia verde. Voi promova o atmosferă socială de respect și încredere.

De ce candidez? Sunt un om împlinit profesional, am performat politic, sunt președintele celui mai frumos, elegant și nobil partid din România. Când am decis să intru în politică eram la cel mai înalt nivel al profesiunii mele. PNL a fost singura opțiune reală pentru mine. Vă mulțumesc pentru responsabilitatea pe care mi-ați dat-o. Nu ne vom opri să facem istorie pentru România de azi și România de mâine.

I.G. Duca spune că în politică, nu e destul să știi ce vrei ci și ce poți. E convingerea mea că politica e realizare colectivă care depinde mult de ceilalți și de împrejurări.

Înțeleg așteptările românilor, văd mai bine amenințările, știu ce putem face împreună

Mi-am înțeles viața ca o datorie, știu ce e curajul, prudența.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: