Ecuadorul rămâne fără curent electric pe întreg teritoriul țării. Seceta gravă a afectat barajele hidroelectrice

Sursa foto: Pixabay

Ecuadorul va întrerupe curentul electric la nivel naţional pentru întreţinerea sistemului electric al ţării în cursul nopţii de miercuri spre joi, de la ora locală 22.00, până joi la ora 6.00, a anunţat duminică guvernul într-un comunicat, informează Reuters, preluată de news.ro.

Măsura vizează „întreţinerea preventivă” în instalaţiile Sistemului Naţional de Transport şi în reţeaua de distribuţie a energiei electrice, se arată în comunicat.

Lucrările de transmisie vor costa aproximativ 1,19 milioane de dolari, în timp ce întreţinerea în distribuţie va costa aproximativ 1 milion de dolari.

Întreruperea alimentării vine în contextul în care Ecuadorul se confruntă cu o secetă gravă care afectează barajele hidroelectrice, care furnizează cea mai mare parte a energiei din ţară.

„Acest program a fost ales cu un sentiment de responsabilitate, cu scopul de a nu afecta viaţa de zi cu zi a ecuadorienilor şi productivitatea ţării”, se arată în comunicatul emis de biroul preşedintelui Daniel Noboa.

Administraţia Noboa a ordonat anterior întreruperi ale alimentării cu energie electrică în perioade de penurie de energie.

În iunie, oficialii au dat vina pentru o întrerupere la nivel naţional pe liniile de transmisie defecte şi pe întreţinerea insuficientă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: