Burduja: La finalul zilei de duminică, peste 90 % dintre gospodăriile fără acces la energie electrică erau reconectate

Sursa foto: Facebook/ Sebastian Burduja

Peste 90% dintre gospodăriile fără acces la energie electrică erau reconectate, duminică seara, la nivelul zonei Galaţi fiind 2.232 utilizatori nealimentaţi, potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja.

„Am ajuns la Galaţi, la Centrul de Comandă al Electrica (DEER- Muntenia Nord), alături de oamenii care au coordonat acţiunile de intervenţie în teren. La finalul zilei, peste 90% dintre gospodăriile fără acces la energie electrică au fost reconectate. La nivelul zonei Galaţi, mai sunt 2.232 utilizatori nealimentaţi, dintr-un total de peste 25.000 la începutul zilei”, a scris ministrul, duminică seara, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că, în cazuri punctuale, din raţiuni de siguranţă, instalaţiile consumatorilor nu au fost puse sub tensiune, din cauza riscurilor de incendiu sau scurtcircuit.

„Aici plouă torenţial de la orele 16:00, dar echipele tehnice au lucrat absolut exemplar şi sunt încă în teren.(…) Mai sunt doar trei LEA 20 kV afectate: Cudalbi-Pechea, Schela SPP 22, Pechea-Cudalbi 2. Alături de conducerea tehnică şi locală a operatorului de distribuţie am revizuit planul de intervenţie pentru ziua de mâine. Avem de atacat zonele Cudalbi, Vameş şi Costachi Negri, dar şi staţia de transformare Pechea”, a precizat Burduja.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: