Ministrul Educaţiei Ligia Deca merge luni la şcoli din zonele afectate de inundaţii în judeţul Galaţi

Sursa foto: Facebook/ Ligia Deca

Ministrul Educaţiei Ligia Deca merge luni la şcoli din zonele afectate de inundaţii în judeţul Galaţi, pentru a evalua necesarul de sprijin. astfel încât cursurile să poată fi reluate cât mai repede.

”Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, vor vizita astăzi unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii în judeţul Galaţi, pentru a evalua nevoia de sprijin, astfel încât procesul educativ să poată fi reluat cât mai curând”, anunţă luni dimineaţă Ministerul Educaţiei.
Vizita va începe la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Slobozia Conachi, în jurul orei 11.00.
Cursurile au fost suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi.
Consiliul Judeţean Galaţi a prezentat duminică imagini cu şcolile modulare care vor fi instalate în Pechea, Cudalbi şi Costache Negri, în care elevii vor învăţa temporar, după inundaţiile din zonă, instituţia precizând că şcolile sunt pur şi simplu impracticabile în acest moment, din cauză că sunt pline de aluviuni.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, în urma discuţiilor cu cei afectaţi de inundaţiile din Galaţi, care i-au spus că nu mai pot merge copiii la şcoală, a dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a 4 clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar

Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane şi este dotată cu grupuri sanitare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: