Alegeri prezidențiale. Radu Magdin, analist politic: „Nicușor Dan joacă la mai multe capete”

Foto Facebook Radu Magdin

Analistul politic Radu Magdin a explicat pentru PS News care ar putea fi „jocul” lui Nicușor Dan în contextul acestei perioade politice intense, în vederea alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie 2024.

„Nicușor Dan își vede foarte bine interesele sale pe termen mediu și lung. Pe de o parte, are nevoie de o bază de susținere în Consiliu Local și, pe de altă parte, își analizează cu siguranță opțiunile și pentru 2028 și posibil 2029. Deci, din această perspectivă, nu strică să joace la mai multe capete în același timp și cu PNL, și cu USR”.

Analistul politic punctează faptul că Nicușor Dan se refugiază în partidele de dreapta în scopul de a crea ambiguitate, câștigând astfel, simpatie din mai multe direcții.

„Din punctul acesta de vedere se refugiază ușor comunicațional sub umbrela mai mare de dreapta, care îi permite să nu aleagă clar cu ce tabără ține și încercând să capitalizeze, la rândul său, simpatie pentru viitor din ambele tabere”.

Prezent duminică, 15 septembrie 2024, în calitate de invitat la Consiliul Naţional în care PNL, Nicușor Dan a validat candidatura lui Nicolae Ciucă la preşedinţie, Nicuşor Dan a afirmat că PNL este partidul care după 89 a contribuit la a aduce România acolo unde este azi.

„PNL-ul este partidul care după 89 a contribuit la a aduce România acolo unde este azi şi nu într-o democraţie originală, aşa cum şi-ar fi dorit-o Ion Iliescu. Bineînţeles că mai sunt multe de făcut, şi România are multe restanţe, dar lucrul ăsta trebuie subliniat şi trebuie să conştientizăm lupta PNL-ului şi a celorlalte forţe de dreapta pentru a face din România o democraţie adevărată. PNL-ul este un partid al unor primari de mare succes, de la care m-am inspirat”, a afirmat Nicuşor Dan în faţa celor aproximativ 1200 de delegaţi liberali.

Nicușor Dan, a declarat că „în mare parte” ştie cu cine va vota la alegerile prezidenţiale, având conturată o opinie. Întrebat dacă va merge în campanie alături de cei doi candidaţi pe care îi susţine: Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, Nicuşor Dan a răspuns: „Să vedem cine mai apare. Sunt nişte partide care nu au intrat în aceste alianţe şi mă aştept să propună nişte candidaţi şi ele. Cum este REPER ş.a.m.d”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: