VIDEO Guvernul a aprobat ajutoarele de urgenţă pentru cei afectaţi de inundaţii

Sursa foto: Pixabay

Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern privind acordarea unor ajutoare de urgenţă, în urma inundaţiilor din judeţele Galaţi şi Vaslui, dar şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Ajutoarele de urgenţă nominale se aprobă prin notă de către ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale sau de persoana desemnată în acest scop, pe baza borderourilor întocmite de către Agenţiile judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, cu sprijinul Instituţiilor Prefectului şi a primăriilor localităţilor afectate. Executivul arată că aproximativ 6.500 de familii au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile.

Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile şi persoanele singure afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în luna septembrie 2024.

”Fiecare familie sau persoană singură, afectate de fenomenele meteorologice deosebite, indiferent de veniturile acestora, va primi un ajutor în valoare de 10.000 de lei. În cazul pierderilor de vieţi omeneşti, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 10.000 lei, pentru fiecare persoană decedată din familie”, precizează Executivul.

Pentru plata acestor ajutoare, bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale a fost suplimentat cu suma de 100 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: