UPDATE Cutremur cu magnitudinea 5,2, în judeţul Buzău. Seismul s-a resimţit şi în Capitală. Pompierii fac verificări

Sursa foto- x

UPDATE 19.48

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a revizuit din nou datele cutremurului.

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:22 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5,4, la adâncimea de 126,8 km. Cutremurul s-a produs la 56km NV de Buzău, 58km SE de Sfântu-Gheorghe, 59km E de Brașov, 67km V de Focșani, 69km N de Ploiești, 97km NE de Târgoviște”, a transmis INFP.

UPDATE 18.25

„Până în acest moment nu avem solicitari cu privire la situaţii de urgenţă cauzate de cutremur. Cu toate acestea, comanda ISU Buzău a dispus misiuni de recunoaştere în Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu şi Pătârlagele, unde 3 autospeciale de primă intervenţie si comandă (APIC) patrulează  pentru a identifica posibile situaţii de urgenţă”, a transmis ISU Buzău.

UPDATE 18.10

Cutremurul s-a simţit în mai multe zone din ţară.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că pompierii efectuează recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile pagube materiale.

Deocamdată nu au fost primite apeluri la 112 pentru a semnala probleme.

Un cutremur semnificativ, cu magnitudinea de 5,2, s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Buzău, arată Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri şi a fost resimţit în mai multe regiuni, dar şi în ţările învecinate – Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina.

”În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 kilometri”, se arată pe site-ul INFP.

Cutremurul s-a produs la 57 kilometri NV de Buzău, 58 kilometri SE de Sfântu-Gheorghe, 61 kilometri E de Brașov, 64 kilometri V de Focșani, 73 kilometri NE de Ploiești.

”Păstraţi-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoaşteri în teren pentru a identifica posibile consecinţe”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: