Ministrul Oprea, la redeschiderea fabricii de cărămidă de la Berca: Este nevoie să producem mai multe materiale

Sursa foto: Facebook/ Ştefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a participat, luni, la redeschiderea fabricii de cărămidă de la Berca şi apreciază că este nevoie să producem cât mai multe materiale de construcţii în România. ”Industria materialelor de construcţii aduce valoare adăugată resurselor minerale din România şi are potenţial de export în regiune”, a transmis ministrul.

”Am participat astăzi la redeschiderea fabricii de cărămidă de la Berca, o investiţie de peste 26 de milioane de euro a firmei Wienerberger care şi-a consolidat astfel reţeaua naţională care include deja unităţi de producţie în Bolintin Vale, Teiuş, Nădab, Gura Ocniţei, Sibiu şi Triteni. Compania este specializată în producţia de pavaje, cărămidă şi ţiglă pentru acoperiş. Guvernul Marcel Ciolacu crede în potenţialul industriei producătoare de materiale de construcţii”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul Economiei.

Ştefan Radu Oprea a precizat că s-au investit până acum peste 80 miliarde lei în proiecte de infrastrcutură.

”Este nevoie să producem cât mai multe materiale de construcţii în România, iar faptul că la schema de ajutor de stat ConstructPlus au aplicat peste 90 de companii, cu proiecte de peste 1,2 miliarde euro, arată potenţialul acestei industrii. Mai mult decât atât, industria materialelor de construcţii aduce valoare adăugată resurselor minerale din România şi are potenţial de export în regiune, mai ales în procesul de reconstrucţie a Ucrainei”, a mai transmis ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: