FOTO Aproape o mie de pompieri din ţară, trimişi în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, în urma inundaţiilor

Sursa foto: Facebook/ Libertatea

Aproape 1.000 de pompieri din 27 de unităţi subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost dislocaţi în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, în urma inundaţiilor care au afectat mai multe localităţi din judeţ.

”În urma efectelor fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în judeţul Galaţi, inspectorul general al IGSU a dispus, în cursul zilei de ieri (luni – n.r.), suplimentarea resurselor din această zonă cu efective şi mijloace tehnice din alte judeţe, neafectate de fenomenele meteo”, a anunţat, marţi, IGSU.
Astfel, în sprijinul pompierilor de la ISU Galaţi, au ajuns, marţi dimineaţă, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani, Vrancea, Harghita, Mureş, Covasna, Braşov, Tulcea, Constanţa, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Iaşi, Teleorman, Vâlcea, Dolj), ISU Bucureşti-Ilfov, Şcoala Boldeşti, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.
Sursă foto: IGSU
Totodată, în zona afectată, au fost dislocate, de la nivelul aceloraşi unităţi IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 volă, 19 camioane de intervenţie, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 2 autocare.
Personalul dislocat în judeţul Galaţi este pregătit pentru efectuarea misiunii pentru o perioadă de minim trei zile, a arătat sursa citată.
Aproape o mie de pompieri din ţară, trimişi în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, în urma inundaţiilor - FOTO, VIDEO
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: