Andrei Baciu (PNL), prezent la Galați: Liberalii, în frunte cu Nicolae Ciucă, implicați în sprijinul celor afectați

foto: Facebook Andrei Baciu

Liderii PNL mobilizează filialele în sprijinul sinistrațilo, iar Andrei Baciu, președinte PNL Sector 3, a chemat zeci de voluntari în sprijinul sinistraților. 

“Să-ți pierzi mama ținând-o în brațe până în ultima clipă, în mijlocul apelor, încercând să-i salvezi viața – e doar una din poveștile de la Galați care mi-a rupt ieri sufletul. Este una dintre tragediile săpate în sufletele oamenilor de natura nemiloasă, iar dezastrul de aici este imposibil de explicat în cuvinte”, a transmis Andrei Baciu, liderul PNL Sector 3, prezent în Galați, alături de ceilalți lideri PNL locali, de președintele Ciucă și miniștrii PNL.

Baciu a mobilizat voluntari din filiala pe care o conduce, să ajute fizic dar și cu donații, și îndeamnă românii să se implice în sprijinirea sinistraților.

“După ce am stat alături de acești oameni, împreună cu președintele Nicolae Ciucă, Nicoleta Pauliuc și George Scarlat, mi-e clar că orice ajutor, cât de mic, contează pentru cei care se simt abandonați de soartă în aceste zile. Am chemat câteva zeci de voluntari de la PNL Sector 3, împreună cu care astăzi îi vom ajuta pe cei din zonele lovite de viituri să scoată un pic capul la lumină. Bucureștiul ajută Galațiul. România trebuie să ajute Galațiul pentru că nimeni nu trebuie să fie singur în astfel de momente când tot ce ai agonisit într-o viață se scurge ca apa prin nisip“, a subliniat liberalul.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost în zonele inundate împreună cu miniștrii Sebastian Burduja, Mircea Fechet, Cătălin Predoiu și Ligia Deca, pentru a coordona intervențiile autorităților. Este nevoie de intervenții permanente la rețeaua electrică, pentru activitatea Apelor Române, dar și pentru reluarea în spații sigure a cursurilor pentru elevii de aici. De asemenea, MAI a instalat taberele pentru sinistrați cu tot necesarul.

La rândul său, Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, a cerut flexibilitate în privința bugetului UE, astfel încât românii să poată beneficia de fonduri europene care să îi ajute să depășească dezastrele produse de inundații: “Uniunea Europeană, prin Fondul de solidaritate și prin Mecanismul de protecție civilă, va veni în sprijinul oamenilor din țara noastră“.

Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), în coordonarea Secretarului General al Guvernului, Mircea Abrudean (PNL) a furnizat sinistraților unități mobile, containere de locuit, cazarmament, alimente, apă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: