Roxana Mînzatu, vicepreședinte CE. Titus Corlăţean: „Este o poziție influentă. Reflectă ponderea și greutatea României”

Sursă foto: Facebook/ Titus Corlățean

Roxana Mînzatu va fi vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, unul dintre cele șase posturi de vicepreședinți executivi. Mânzatu se va ocupa si de portofoliul numit „Oameni, Competențe și Pregătire  ” în viitoarea Comisie Europeană.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat pentru PS News că această numire „reflectă ponderea și greutatea României în cadrul familiei europene”.

„Este pentru prima oară în istoria, nu foarte lungă, e adevărat, de membru al Uniunii Europene, în cazul României, să deținem poziția de vicepreședinte.

Este o poziție influentă în cadrul Comisiei Europene și asta reflectă și ponderea și greutatea României în cadrul familiei europene, mai ales în contextul actual complicat. Mă refer la aspectele de securitate din vecinătatea estică a noastră, dar și la ponderea și greutatea în cadrul familiei politice din care provine doamna Roxana Mînzatu.

PSD-ul joacă un rol extrem de important în cadrul familiei grupului socialist la nivelul Uniunii Europene. Contează și negocierile politice și recunoașterea ponderii, greutății, semnificației pe care o ai tu, ca partid politic, în familia politică europeană”.
Întrebat dacă poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene ar compensa portofoliul social de comisar desemnat pentru România, Titus Corlăţean consideră că aspectele legate de social, de locuri de muncă vor antrena politicii europene noi și este „una dintre marile provocările actualei Europe.” 
„Aceste aspecte sociale sunt nu doar în fișa ideologică a oricărui partid social-democrat, dar prezintă una dintre marile provocări ale actualei Europe. Asta va însemna și un buget important, chiar dacă nu e portofoliu economic la care probabil a existat o aspirație. Vorbim despre un portofoliu semnificativ și care va antrena politici europene în domeniul muncii, protecției sociale și mai ales a locurilor de muncă. Da, și aici, România, iată, va avea un rol important de de jucat mai departe”, a declarat Titus Corlăţean.
 Roxana Mînzatu, în varstă de 44 de ani,  candidata României, va fi vicepreședintă executivă a Comisiei Europene, unul dintre cele șase posturi de vicepreședinți executivi. Mânzatu se va ocupa si de portofoliul numit „Oameni, Competențe și Pregătire  ” în viitoarea Comisie Europeană.

”Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obţinut poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi unul dintre cele mai importante portofolii – Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie. Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro. Practic, România devine parte a deciziei în Uniunea Europeană”, a anunţat, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, va coordona atât partea de educaţie, cât şi zona de politici sociale, dar şi programele de finanţare aferente acestor domenii, respectiv Fondul Social European Plus, Fondul Social pentru Climă şi Erasmus+.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: