Bucureștiul este clasat printre primele zece orașe din lume cu cel mai mare risc seismic

Sursa foto: Pixabay

După cutremurul resimțit ieri în România, vă propunem să aruncăm o privire asupra vulnerabilităților majore pe care le are Bucureștiul în fața unui posibil seism de mare magnitudine.

Capitala României este considerată unul dintre cele mai periculoase locuri în cazul unui cutremur major, iar riscurile sunt extrem de serioase. Conform unui raport din 2022, un scenariu asemănător cutremurului din 1977 ar putea avea consecințe devastatoare: peste 6.500 de bucureșteni ar putea muri, iar alte 16.000 de persoane ar suferi răni grave. Capitala este clasată printre primele zece orașe din lume cu cel mai mare risc seismic, conform Băncii Mondiale, iar asta ar trebui să ne dea de gândit serios.

Bucureștiul are în prezent peste 23.000 de clădiri care ar putea suferi avarii semnificative în cazul unui cutremur puternic, dintre care 1.000 ar putea fi complet distruse. Vorbim de clădiri în care locuiesc mii de oameni, iar multe dintre ele sunt deja încadrate în gradul I de risc seismic. Dacă ne îndepărtăm însă de București, există și orașe mai sigure în caz de cutremur. Alba-Iulia, Timișoara și Cluj-Napoca se numără printre cele mai sigure orașe din România din acest punct de vedere.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: