VIDEO Incident grav de securitate la Parlament: circa 300 de persoane, evacuate

Sursa foto: News.ro

UPDATE 16:00

MAI a publicat poze cu bărbatul responsabil de incendiu și face apel la cetățeni pentru a-l găsi.

UPDATE 15:30

”În jurul orei 13.50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii «Constantin Brâncuşi», un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului. Menţionăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”, a transmis Jandarmeria Română.

UPDATE 15:00

”Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuşi. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de 30 mp. Au ars elemente textile şi de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Bărbatul a aruncat cu benzină la magazinul cu suveniruri unde nu există filtru de control.

__________________________________________________________

Un incident de securitate a avut loc, marţi, la Palatul Parlamentului, după ce o persoană a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor. O angajată din interiorul Palatului a făcut un atac de panică, după ce ar fi fost stropită cu combustibil, aceasta primind îngrijiri medicale. Focul a fost stins de pompierii din clădire.

Incidentul a avut loc la intrarea dintre Izvor a Camerei Deputaţilor.

O persoană ar fi intrat în curtea Camerei Deputaţilor şi a aruncat cu benzină în zona vizitatorilor, nivel S2, în magazinul cu suveniruri. Angajata care se afla în acel moment acolo a fost stropită cu benzină şi a făcut un atac de panică, în momentul în care a văzut focul.

Pompierii se aflau în clădire şi s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins.

Instituţiile abilitate se vor pronunţa cu privire la cauza incendiului, anunţă Biroul de Presă al Camerei Deputaţilor.

Bărbatul care a aruncat cu benzină a fost surprins de camerele de supraveghere.

El este căutat de forţele de ordine.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: