Tudose: România a obţinut cea mai importantă poziţie în CE; este un succes al PSD

Sursa foto: Facebook/ Mihai Tudose

România a obţinut cea mai importantă poziţie în Comisia Europeană, un post de vicepreşedinte executiv care gestionează 235 miliarde euro şi are în portofoliu domenii importante pe plan european şi de mare impact pentru ţară, a declarat marţi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, europarlamentarul Mihai Tudose. 

”Invidie? Ignoranţă? Sau furia neputinţei. România a obţinut cea mai importantă poziţie în cadrul Comisiei Europene, un post de vicepreşedinte executiv care gestionează 235 miliarde euro şi are în portofoliu domenii importante pe plan european şi de mare impact pentru România!”, a scris Tudose pe Facebook legat de afirmaţiile pe această temă ale unor lideri liberali.

Acesta îl critică direct pe liberalul Siegfried Mureşan, pentru că, prin declaraţiile făcute, a încercat ”să arunce în derizoriu acest succes al României”.

”Cine este ‘supărat’? ‘Fratele’ liberal Siegfried Mureşan care încearcă să arunce în derizoriu acest succes al României. Fiindcă nu este ‘al lor, al liberalilor’. Fiindcă este un succes al lui Marcel Ciolacu. Fiindcă este un succes al PSD. Fiindcă, ca de obicei, ei sunt o parte a problemei şi nu a soluţiei! Fiindcă nu au obţinut ei, ‘liberalii’, postul de comisar pentru care vizau portofoliul extinderii UE, portofoliu care nu prea are treabă deloc cu România. Puteau să se bucure şi ei, ca români, de succesul României. Puteau şi ei să fie mândri că un român este vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene. Puteau să fie normali. Puteau, dar nu le iese!! Răutate? Invidie? Sau doar furia neputinţei? Şi de data aceasta dovedesc cât de comod le este în zona penibilului”, a transmis social-democratul.

Marţi, eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a susţinut că portofoliul obţinut de România la Comisia Europeană este ”gol de conţinut” şi are „zero competenţe concrete”, iar ţara noastră „nu avea nevoie de un comisar cu o funcţie onorifică”.

Roxana Mînzatu, candidata României pentru Comisia Europeană, a primit postul de vicepreşedinte executiv pentru Oameni, competenţă şi pregătire, după cum a anunţat, la Bruxelles, preşedinta Executivului european, Ursula von der Leyen.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: