Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost făcută ultima plată din PNRR pentru construcţia corpului nou de clădire

Sursa foto: facebook

Ministerul Sănătăţii anunţă efectuarea ultimei plăţi din PNRR, în valoare de peste 12,5 milioane de lei, pentru construirea corpului nou al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Obiectivul, primul finanţat în întregime cu fonduri din PNRR, ar putea fi finalizat cu şase luni înainte de termenul iniţial.

”În septembrie am efectuat ultima plată din PNRR pentru finalizarea lucrărilor la noul corp al Spitalului Judeţean Bistriţa. Este un exemplu puternic şi concludent de lucru bine făcut în sistemul de sănătate. Mi-ar plăcea să reţinem că spitalul nou este construit de la zero şi ridicat total în doar 9 luni, lucru imposibil fără fondurile din PNRR şi fără un management eficient al acestui proiect”, a explicat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Noua construcţie de spital are patru etaje şi va include secţii de Cardiologie şi Cardiologie intervenţională, Neurochirurgie, Gastroenterologie şi Chirurgie plastică şi reparatorie. De asemenea, pavilionul va fi echipat cu un bloc operator modern, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie.

”PNRR în Sănătate funcţionează şi dă rezultate. Ultimul ordin de plată pentru construirea unui corp nou de spital la Bistriţa poate contribui decisiv la finalizarea acestui proiect cu mult înainte de termen. Este un proiect «lecţie» care demonstrează în termeni practici că în România poţi să construieşti un spital nou, de la zero, în mai puţin de doi ani. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, nu este doar un slogan! Credem în oameni şi în lucrul făcut cu responsabilitate şi bună-credinţă”, a precizat secretarul de stat responsabil cu implementarea PNRR în sănătate, Alexandru Rogobete.

Investiţia totală pentru construcţia şi dotarea corpului nou al Spitalului Judeţean Bistriţa se ridică la 408 milioane de lei, iar termenul de finalizare este luna iunie 2026. Conform datelor din situl de construcţii, finalizarea lucrărilor ar putea avea loc până la finalul anului, urmând ca la începutul anului viitor să aibă loc dotarea şi darea în folosinţa a primului obiectiv spitalicesc construit prin Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă în Sănătate.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: