SURSE Marcel Boloș a prezentat, la cererea lui Nicolae Ciucă, proiectul de reindustrializare a României

Sursa foto: Facebook - Marcel Boloș

Marcel Boloș a prezentat un plan amplu de reindustrializare a României, la cererea premierului Nicolae Ciucă. Proiectul, unul dintre cele mai importante din ultimii 34 de ani, își propune să sprijine dezvoltarea industriei printr-un set de măsuri strategice, similare modelului utilizat pentru atragerea investiției de 650 de milioane de euro realizată de Nokian.

În ședința BPN al PNL s-a discutat despre pachetul  care are în vedere industrii importante: metalurgică, apărare, construcții, echipamente electrice, auto, chimică.

Măsuri principale propuse în pachetul de reindustrializare:

Investiții strategice – Se vor sprijini investițiile ce creează locuri de muncă, prin acordarea unui credit fiscal la finalul implementării investițiilor, acces la utilități publice și facilitarea obținerii acordurilor necesare pentru demararea proiectelor.

Suport pentru IMM-uri – Micii industriași care propun proiecte de investiții în domenii ale industriei prelucrătoare vor beneficia de măsuri dedicate.

Industria siderurgică și chimică – Sprijin dedicat dezvoltării acestor sectoare esențiale.

Prelucrarea metalelor neferoase – O atenție specială va fi acordată exploatării resurselor naturale, precum cuprul, pe care România îl deține în zăcăminte importante.

Pachetul vizează procesul de reînnoire industrială, micii industriași, dar și prelucrarea resurselor naturale de care dispunem în România.

„Proiectul de reindustrializare a României este unul dintre cele mai importante proiecte ale țării din ultimii 34 ani. E pentru prima dată când vorbim despre reindustrializarea României cu măsuri clare și cu viziune. Recuperarea unor domenii unde România a avut performanță e o tema esențială. E vorba de prelucrarea resurselor noastre naturale. E vorba de efectul multiplicator, taxe centrale, locale. Chiar este una dintre cele mai mari realizări în ultimii 34 ani”, a precizat Dan Motreanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: