Dan Motreanu: Proiectul ‘România produce’ este un pas major în reindustrializarea țării

Sursă foto: media.pnl.ro
Sursă foto: media.pnl.ro

Dan Motreanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că proiectul de reindustrializare „România produce”, prezentat Biroului Politic Național al PNL de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, reprezintă unul dintre cele mai semnificative inițiative din ultimii 34 de ani. Este pentru prima dată când România discută despre reindustrializare prin măsuri concrete și o viziune clară.

„Proiectul de reindustrializare ”România produce”, prezentat Biroului Politic Național al PNL de ministrul Finanțelor, Marcel Ioan Boloș, este unul dintre cele mai importante proiecte ale ţării din ultimii 34 ani.
Este pentru prima dată când vorbim despre reindustrializarea României cu măsuri clare şi cu viziune. Recuperarea unor domenii unde România a avut performanţă este o temă esențială. Un astfel de plan vizează prelucrarea resurselor noastre naturale și va avea un efect multiplicator, în privința taxelor centrale și locale.
Programul „Reînnoirea industrială a României” are trei componente principale:
Marea industrie din România va fi sprijinită printr-o schemă de ajutor de stat în valoare de un miliard de euro care vizează eficiența energetică. Fondurile vor fi asigurate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente României. De-a lungul procedurii legislative din cadrul Comisiei ENVI din Parlamentul European, principala mea prioritate a fost sa mă asigur de dublarea finanțării alocate României din Fondul de Modernizare, constituit din veniturile obținute prin licitarea pe piață a 2% din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră.
Un miliard de euro va fi destinat pentru atragerii investițiilor private în economie.
Se vor aloca 450 milioane euro pentru sprijinirea industriei cu impact în reducerea diferențelor dintre regiunile țării.
Un alt program prevede alocarea a 300 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor locale.
Un program în valoare de 250 de milioane de euro va fi destinat prelucrării în România a zăcămintelor”, a scris Dan Motreanu pe pagina sa de Facebook. 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: