Cum şi-a motivat gestul bărbatul care a dat foc în Parlamentul României

foto: captura video

Individul care a dat foc unei săli din Parlamentul României a fost prins de poliţişti la aproape 10 ore de la comiterea atacului. Bărbatul a fost depistat într-un hostel din sectorul 3 al Capitalei, încătuşat şi dus la audieri. În faţa jurnaliştilor şi-a motivat gestul ca fiind un mesaj pentru clasa politică.

Conform unor surse bărbatul ar fi avertizat oamenii să se îndepărteze înainte de a da foc. Cu toate astea, 300 de persoane au fost evacuate şi o femeie a suferit un atac de panică. Individul nu a fost controlat la intrare şi nu a stârnit suspiciuni, deşi zona e plină de agenţi de pază şi angajaţi ai instituţiilor de forţă. Incidentul şocant a avut loc cu o zi înainte de B9, o întâlnire de grad zero la Parlament între miniştrii apărării din cele nouă ţări care din flancul estic al NATO.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei, de astăzi să fie prezentat în fața magistraților, cu propunere legală.

„Imediat după ce a dat foc magazinului, bărbatul s-a întors la un hostel, din Sectorul 3 al Capitalei, unde era cazat de aproximativ 6 zile. Asta ne-au spus cei care lucrează la o vulcanizarea care este lipită de hostel. Individul avea închiriată o cameră la etajul doi, în care nu ar fi petrecut însă prea mult timp pentru ca era mai mereu pe fugă.

Încătuşat şi flancat de agenţi, bărbatul a fost dus la audieri. În faţa jurnaliştilor şi-a justificat gestul.

„Am fost la DNA săptămâna asta. ( Am vrut să trag un semnal pentru) clasa politică”, a spus bărbatul.

Bărbatul are domiciliul în comuna Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, dar locuieşte în Italia de câţiva ani. Nici familia, şi nici prietenii nu ştiau că este venit în ţară.

Cum și-a motivat gestul

„El trebuie să fie în Italia, că a fost în vacanţă (n.r. în România) în august. Nu are cum, nu poate, nu e tipul ăla de om. Nu îmi vine să cred aşa ceva”, a spun un prieten.

Incendiatorul a reuşit să fugă imediat după atac în Splaiul Independenţei, pe sub nasul celor responsabili cu securitatea. Surse Observator spun că s-ar fi urcat în metrou în staţia Izvor şi a mers spre hostelul de unde a fost săltat de poliţişti. Aceleaşi surse susţin că bărbatul ar fi avertizat oamenii să se îndepărteze înainte de a da foc.

Citeste mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: