Ciolacu: Jumătate din parcul din Tecuci a aparținut bunicului meu. Gara din Tecuci a fost construită pe via bunicului

Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat într-o emisiune la Antena 3, că bunicul din partea mamei a avut o avere importantă în Tecuci, la care a renunțat în favoarea statului comunist.

Acesta susţine că a solicitat acest lucru pentru ca fiica sa, mama premierului, să fie lăsată să-și urmeze studiile.

”Dumneavoastră nu știți cum era atunci. Dacă nu munceai, te dădea afară din casă. Tata era oltean, muntean, într-o familie foarte numeroase, 11 frați. Am prins un singur frate (…)Avea trei băieți. Trebuia să-i țină în mână momentul în care n-am reușit să intru la facultate. Imediat m-a trimis la muncă și înainte de armată și după armată același lucru. (Mesajul era): n-ai fost în stare de facultate, eu nu te țin eu în spate. Mama venea dintr-o dintr-o familie din Tecuci, din Moldova.

Frații mei au fost amândoi născuți la Tecuci. Parte din parcul din Tecuci este fosta curte a mamei mele, a părinților mamei. Al bunicului pe care eu nu l-am prins (…) L-au făcut întâi șofer pe propria mașină, apoi l-au trimis la Canal și în 2 ani de zile a murit. Deci cumva bunicul a donat tot statului român Gara din Tecuci construită în viața lui, a donat tot statului român ca mama mea să fie lăsată să dea bacalaureatul. Singurul lucru nedonat sunt locurile de la cimitir”, a afirmat premierul.

„Am vorbit cu mama și am întrebat-o: uite toată lumea revendică că se știau cum se făceau documentele naționale și mi-a zis: nu, aia a fost decizia bunicului tău, respectiv decizia că n-ai nevoie nici tu de nimic, nici eu. Ai mei m-au crescut strict: dacă la ora 2:00 nu erai la masă, erai terminat. La două, la prânz e la masă toată lumea. Nu era mâncare ca acum și când se gătea – o dată pentru toată lumea. Am avut o copilărie frumoasă, trăiam toți într-un bloc.

Eu intram la vecina și îmi spunea du-te la vecina, intră, ia din frigider, iar eu mă duceam, spuneam sărutmâna și luam. Adică nu, nu se încuia ușile în bloc în n-aveam ușa încuiată. Era atunci o comunitate, da, alte vremuri. Deci de asta cred că nici n-am sentimentul ăsta de de ură, n-am avut probleme să muncesc, am cărat de lăzi cu marfă. Mie nu mi-e frică de ce am făcut, mi-e frică de ce se poate inventa (…) se iau anumite imagini sau anumite pasaje din trecut și se deformează imediat (…) dar, repet, sunt mult mai puțin expus decât alții”, a completat Marcel Ciolacu.

El a ținut să precizeze că nu are nimic de ascuns din trecutul său. ”Sunt mult mai puțin vulnerabil decât alții”, a spus Ciolacu, pomenind numele candidatului independent Mircea Geoană.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: